Gelecegin Mühendislerinin Kep Atma Heyecani

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesinde 2020-2021 akademik yili sonunda egitimlerini basariyla tamamlayan 612 ögrenci, mezun olarak diploma aldi.

Gelecegin Mühendislerinin Kep Atma Heyecani


GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen coskulu mezuniyet töreninin açilisinda konusan GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Yumrutas, Türkiye’nin imar edilmesinde, teknolojik olarak ilerlemesinde mühendislere önemli görev ve sorumluluklar düstügünü belirtti.

Konusmasinda ögrencilere ögütlerde bulunan Prof. Dr. Recep Yumrutas, “Bu günden itibaren sizler için yeni bir dönem ve yeni bir hayat basliyor. Her biriniz sanayinin farkli isletmelerinde, isyerlerinde ve farkli kurumlarda istihdam olacak ve çalisacaksiniz. Sizler problem çözen insan olarak, her türlü makina, cihaz ve ekipmanin üretilmesinde, ülkemizin imar edilmesinde ve teknolojik olarak ilerlemesinde siz mühendislerimize çok önemli görevler ve sorumluluklar düsüyor. Çalistiginiz isyerlerinde birçok problemlerle karsilasacaksiniz. Bu problemler ve güçlükler karsisinda asla yilmayacaginiza, aldiginiz egitimleri temel alarak bu sorunlarin üstesinden geleceginize, ülkemizin ilerlemesi için yüreginizi ortaya koyacaginiza gönülden inaniyorum. Su ana kadar üniversitemizde ve fakültemizde edindiginiz bilgi birikiminizi, tecrübelerinizi ve donaniminizi ailenizin, ülkemizin ve insanimizin faydasina kullanacaginiza inancim tamdir. Insallah çalisacaginiz sirketlerde, kurumlarda çaliskan ve gayretli bir mühendis olarak bu topluma bir deger katacak, bir katma deger saglayacaksiniz" seklinde konustu.



"Sizlerle hep gurur duyacagiz"

Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Günal, genç mühendislere seslendigi konusmasinda, egitim hayatlarinin zorlu bir sürecini daha basariyla tamamladiklarini ifade ederek, “Arkaniza dönüp baktiginizda hepiniz bu süreçte zorlu bir egitimden geçtiginizi göreceksiniz. Bugün her biriniz artik kendiniz ve ailelerinizin yani sira, ülkenize ve dünyaya karsi da sorumlu genç mühendislersiniz. Inaniyoruz ki, yapacaginiz islerde size verdigimiz çagdas ve en üst düzey bilgilerle, kisa zamanda kariyer basamaklarini hizla tirmanacak ve önemli basarilar elde edeceksiniz. Biz burada size bilginin nerede oldugunu verebildik belki. Bilgiyi aramayi ögrettik. Inaniyoruz ki, sizler; bizden daha çok çalisacaksiniz. Bizden daha basarili olmak zorundasiniz. Herkes hocasindan daha iyi olmak zorundadir. Sizler basaridan basariya kosarken üniversitemizi ve fakültemizi daha da yüceltecek ve bizleri onurlandiracaksiniz. Sizlerle hep gurur duyacagiz" dedi.



"Bu fakültede çok sey ögrendim"

Fakülte Birincisi Nedim Çaglayan ise basariyla mezun olmus bir Makine Mühendisi olmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, “Burada geçirdigim süre boyunca bir mühendis gibi düsünmeyi, analiz edebilmeyi, çözüm üretmeyi ögrendim. Yasamin sadece ders çalismaktan ibaret olmadigini; hayatin gerçeklerini, kazandirdigi ve kaybettirdigi seyleri de gördüm. Basariya giden yolda ne olursa olsun vazgeçmemeyi, azimle yoluma devam etmeyi, engelleri asabilmeyi ögrendim” diyerek konusmasinin devaminda Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli kalacagina; fikri, irfani ve vicdani hür bir birey ve mühendis olacagina; ülkemize ve insanliga deger katan isler yapacagina; ailesine ve kendisine destek olan herkesi gururlandiracagina söz verdi.

Törende, GAÜN Fen Bilimleri Enstitüsü de 2020-2021 akademik yilinda 37 doktor, 85 yüksek lisans ve 54 tezsiz yüksek lisans olmak üzere, toplam 176 mezun verdi. Mezuniyet belgeleri Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Fatih Balci tarafindan takdim edildi.

Ögrencilere basarilar dileyen Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ishak Yüce, “Akademisyenligin en önemli basamagini basarmis olmanizdan Enstitümüz olarak memnuniyet ve gurur duymaktayiz. Basarilarinizin devamini diler; size, milletimize ve devlete hayirli ugurlu olmasini dilerim” diye koustu.

Açilis konusmalari sonrasinda Mühendislik Fakültesinde derece ile mezun olan ögrencilere plaketleri verildi.

Mezuniyet kütügüne plaket çakilmasi ve ögrencilere diplomalarinin verilmesi ile devam eden program, kep atmayla son buldu.
Kaynak: İHA