'Gaziantep Ili Tarim Çalistayi' Yapildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde “Gaziantep Ili Tarim Çalistayi” düzenlendi. Çalistay kapsaminda kent merkezi ve ilçelerde tarimda kirsal kalkinma modelini gelistirmek için degerlendirmeler yapildi.

'Gaziantep Ili Tarim Çalistayi' Yapildi
Gastronomi sehri Gaziantep’in tarimda kirsal kalkinma modeline güç kazandirmak amaciyla Gaziantep Valiligi koordinasyonunda Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, tarim kuruluslari ve diger paydas kurumlar ortaklasa hareket ederek Gaziantep Ili Tarim Çalistayi’ni hayata geçirdi. çalistayla Gaziantep’in merkez ve kirsal tüm ilçelerinde “Gaziantep Tarim Modeli” ne uygun saha çalismalari yapilarak hedefler belirlenecek. Tarima yönelik yeni yol haritalari çizilecek.

Bahriye Üçok Toplanti Salonu’nda organize edilen tarim çalistayinda cografi isaretler, Avrupa Birligi Tescilleri, yöresel ürünlerin markalasmasi ve küçük aile isletmeciligi gibi konular ele alindi. Ayrica ilçe bazli projeler ve proje paydaslarina sunulan katkilar degerlendirildi.

7 Temmuz 2021’de Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Latif Karadag, Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Kenan Seçkin, Gaziantep Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Karayilan, Tarim Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Gaziantep Orman Isletme Müdür Yardimcisi Zeynel Öztürk, Toprak Mahsulleri Gaziantep Sube Müdürü Cemil Dogan, Nurdagi Ziraat Odasi Baskani Kemal Belpinar, Oguzeli Ziraat Odasi Baskani Mustafa Ugur ve Karkamis Ziraat Odasi Baskani Idris Bozkurt’un katildigi tarim çalistayi verimli geçti.

“Ortak masa olusturulup hedefler belirlenecek”

Çalistayda konusan Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Kenan Seçkin, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin bir yil önce ortaya koydugu tarim modelinin bir adim daha ileriye götürülmesi amaciyla düzenlenen çalistayin büyük önem tasidigini söyledi.

Seçkin, “Çalistayda, Gaziantep Valiligi basta olmak üzere diger paydaslarla ortak bir masa olusturuldu. Tarimda kirsal kalkinmayi güçlendirmek adina yeni kararlar alinarak hedefler belirlenecek” diye konustu.

Kaynak: İHA