Evlat Nöbetindeki Anne Hatice Levent, Kizini HDP Ve PKK'dan Almakta Kararli

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti 675 gündür devam ederken kizi terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirilan anne Hatice Levent, “Bizim çocuklarimizi bize versinler, bizim çocuklarimizin üzerinden elini çeksinler. Bizim çocuklarimizin hiçbir suçu yok. Almadan da bu çadirdan gitmeyiz” dedi.

Evlat Nöbetindeki Anne Hatice Levent, Kizini HDP Ve PKK'dan Almakta Kararli
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti korona virüse ragmen 675 gündür sürüyor. Kütahya’dan Diyarbakir’a gelerek kizi Fadime için evlat nöbeti tutan anne Hatice Levent, kizini terör örgütü PKK’dan alincaya kadar eyleminde kararli oldugunu vurguladi.

“Bizim çocuklarimizin üstünden ellerini çeksinler”

675 gündür evladinin yolunu gözledigini aktaran anne Levent, “Ben kizim Fadime için buradayim ve Fadime’mi almadan ben bu çadirdan gitmem. HDP denilen lanet kepenklerini kapatip gitti. Bizim çocuklarimizi bize versinler, bizim çocuklarimizin üzerinden elini çeksinler. Bizim çocuklarimizin hiçbir suçu yok. Benim Fadimem hep okuyup devletimize yarayan islerde bir insan olacakti. Bizim çocuklarimizin ne suçlari vardi da magaralara götürdüler. Biz çocuklarimizi istiyoruz ve bizim çocuklarimizin üstünden ellerini çeksinler” dedi.



“Kizim o magaralarda ve o pisliklerden çikin gelin”

Kizina teslim ol çagrisinda da bulunan anne Levent, “Fadimem, eger beni görüyor ve duyuyorsan yavrum kaç gel. Arkadaslarinin da elini tutarak hepiniz bir gelin. O magaralarda ve o pisliklerden çikin gelin. Biz sizi çok özledik” diye konustu.

Kaynak: İHA