Ev Tekstili Tasarim Yarismasi Egitimleri Sürüyor

UTIB’in 11. Ev Tekstili Tasarim Yarismasi bünyesinde bu yil ilk kez Master Class Egitimleri devam ediyor. Tasarimci Nazli Birge Topçu, konsept gelistirmenin marka için kivilcim oldugunu söyledi.

Ev Tekstili Tasarim Yarismasi Egitimleri Sürüyor
Uludag Tekstil Ihracatçilari Birligi’nin (UTIB) 11’inci Ev Tekstili Tasarim Yarismasi kapsaminda düzenledigi Master Class Birinci Adim Egitimlerinin ikincisi, egitime katilmaya hak kazanan ögrenciler ile çevrimiçi ortamda düzenlendi.

‘Ev Tekstilinde Konsept Gelistirme’ temasiyla katilimcilara yarisma sürecinde faydalanmalari adina kritik bilgiler sunuldu. Tasarimci Nazli Birge Topçu, konseptin, bir markanin benzersizligi ve kivilcimi oldugunu ifade etti.

Ticaret Bakanligi’nca desteklenen 11’inci Ev Tekstili Tasarim Yarismasi’nin ana temasinin sürdürülebilirlik oldugunu hatirlatan ve ev tekstili ürünlerinde de aranan en önemli özelligin insan ve çevreye zarar vermemesi gerektigini aktaran Nazli Birge Topçu, yarismacilara konsept gelistirmenin önemi ve stratejik noktalari hakkinda bilgi verdi.

Konseptin önce kurumsal kimlik ve marka DNA’sini özümsemek ile baslayacagini da dile getiren Nazli Birge Topçu, “Tasarim yaparken aslinda farkinda olmadan kafamizdaki fikirleri sekillendirirken aslinda bir konsept çalismasi içine giriyoruz. Insanlar, ne yaptiginizi degil neden yaptiginizi satin aliyor. Genelde iletisim, ‘Ne yapiyorsun’ ile basliyor. Sonrasinda ‘Nasil yapiyorsun’ ve ‘Neden yapiyorsun’ ile bitiyor. Yani disaridan içeriye soru sorarak Basarili ve özgün markalar ise bunun tam tersini düsünerek yapiyor. Neden ile baslayip ne ile bitiriyor. Mükemmel bir konsepti olusturmanin anahtari, her zaman özgün olmaktir. Gerçekçiyseniz, insanlarin size güvenmeleri ve markanizi satin almalari çok daha olasidir. Kim oldugunuzun temellerini ve marka teklifinizin tam olarak ne oldugunu anlamak, hedef kitleniz ile aranizda bag olusturacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA