Esenyurt Belediyesi, Özel Tedbirler Ile Kurban Pazarinda Hizmette

Esenyurt Belediyesi, vatandaslarin kurban ibadetlerini saglikli bir ortamda yerine getirebilmesi için 72 bin metrekarelik kurban alani hazirladi. 6 bin büyükbas ve 5 bin küçükbas hayvan kapasiteli pazarda sosyal alan, otopark, lavabo ve mescit de bulunuyor. COVID-19 önlemlerinin de alindigi pazarda toplanan gübreler de park ve bahçelerde kullanilacak.

Esenyurt Belediyesi, Özel Tedbirler Ile Kurban Pazarinda Hizmette
Esenyurt Belediyesi, Kurban Bayrami öncesi vatandaslar ile besicilerin saglikli bir ortamda alisveris yapabilmesi için 72 bin metrekare alan üzerine kurban pazari kurdu. Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde özel önlemler alinarak kurulan ve içerisinde kesimhanenin de bulundugu pazar, 6 bin büyükbas ve 5 bin küçükbas hayvan kapasiteli. Esenyurt Belediyesi, Esenyurtlularin kurban ibadetlerini saglikli bir ortamda yerine getirebilmesi için de ilçedeki 8 ayri kapali pazari kurban kesimi için hazirladi.

Hazirliklar tamamlandi yurdun dört yanindan hayvan geldi

Kurban pazarinda alt yapi ve üst yapi çalismalarinin tamamlandigini ifade eden Veteriner Isleri Müdürü Ibrahim Halil Çalis, “5 Temmuz itibari ile de buraya kurbanliklarimiz gelmeye basladi.

Esenyurt Belediyesi olarak hem kurban saticilarinin hem de burada kurban ibadetini yerine getirecek vatandaslarimizin rahatligi için burada birçok çalisma yapildi” dedi.



Belediye birimleri pazar alaninda vatandasin hizmetinde

“Esenyurtlu vatandaslarin kurban ibadetlerini saglikli bir sekilde yerine getirmesi için tedbirler almaya devam ediyoruz” diyen Veteriner Isleri Müdürü Çalis, yapilan çalismalari söyle siraladi: “Zabita ekiplerimiz, giriste vatandaslarimizi ve hayvan saticilarini karsiliyor. Veteriner hekimlerimiz, hayvanlarin küpe, evrak ve saglik kontrollerini sagliyor. Herhangi bir sikinti olmamasi durumunda gelen hayvanlari çadirlara yönlendiriyor. Saglik Isleri Müdürlügümüz hem Covid-19 nedeni ile hem de burada olusabilecek olumsuz bir duruma aninda müdahale etmek için devamli olarak beklemekte. Halkla Iliskiler Müdürlügüne bagli danisman ekiplerimiz, burada vatandaslarimizin sorularini yanitlayip yönlendirme yapiyor.”

Karasinek ve sivrisinege karsi düzenli ilaçlama yapiliyor

Veteriner Isleri Müdürlügü, kurban pazarinda sabah ve aksam saatlerinde karasinek ve sivrisinege karsi ilaçlama çalismalarina devam ediyor. Ekipler, çadirlarin içinde ve gübre atik noktasinda ilaçlama yaparak, ayni zamanda belirtilen noktalara sinek toplayici torba birakarak karasinek ve sivrisinek olusumunu engelliyor.

Mescid, otopark ve sosyal alanlar faaliyette

Esenyurt Belediyesi, kurban pazarinda vatandaslarin ve kurban saticilarinin rahat edebilmesi için sosyal alan, otopark, lavabo ve ibadet yerlerini hazirlayarak faaliyete geçirdi. Veteriner Isleri Müdürü Çalis, “Kantinimiz var, yine buradaki vatandaslarimizin ibadetlerini yerine getirmesi için mescidimiz var. Vatandaslarimizin rahat edebilmesi için gerek seyyar gerekse normal tuvaletlerimiz, dus yerleri hazir durumdadir. Vatandaslarimizin konforu açisindan yine giriste 300 araçlik otoparkimiz hazirlandi” dedi.



“Vatandaslar gönül rahatligi ile gelebilir”

“Esenyurtlularin içi rahat olsun” diyerek vatandaslarin hizmetinde olduklarini kaydeden Veteriner Isleri Müdürü Çalis, “Gerek hayvan sagligi gerekse buraya gelecek bütün komsularimizin, misafirlerimizin saglik ve konforlarini düsünerek alan hazirlamaya çalistik. Gönül rahatligi ile buraya gelip hayvanlarini seçebilirler. Bayram namazi ile beraber kurban kesimleri baslayacak, belediyemizin burada kurban kesim yerinde kesim yapilacagi gibi çesitli mahallelerde de belediyemize ait kapali pazarlarda 8 adet kurban kesim alani olusturduk. Buralarda kesim yapmak isteyen vatandaslarimiz belediye ile iletisime geçerek kurbanlarinin kesilecegi yerleri ögrenebilirler” seklinde konustu.



Atik gübreler, geri dönüstürülüp park ve bahçelerde kullanilacak

Çalis, kurban pazarinda atik gübrelerin insan saligina ve çevreye zarar vermemesi amaci ile belediyeye ait is makinalari ile toplandigini, kazilan alanda toplanip üstü kapatilarak bir sene beklettiklerini ardindan da Esenyurt’taki park ve bahçelerde kullanildigini aktardi. Çalis, “Içeride yine ilgili müdürlüklere bagli ekipler devamli gübre atigi toplamakta. Kepçe ve kamyonlarimiz durmadan çalisarak gübre atigi toplama islemleri yapiyor. Gübre atik yerinde toplanan gübreler önümüzdeki yil park ve bahçelerde kullanilmak üzere stoklaniyor” diye konustu.

Esenyurt Belediyesi’nin randevulu sistem ile ilçede kurban kesim alani olarak belirledigi alanlar söyle: Esenyurt Belediyesi Kurban Kesimhanesi, Akçaburgaz Kapali Semt Pazari, Güzelyurt Kapali Semt Pazari, Örnek - Çinar Kapali Semt Pazari, Kiraç - Istiklal Kapali Semt Pazari, Talatpasa - Akevler Kapali Semt Pazari, Yenikent Kapali Semt Pazari ve Incirtepe Kapali Semt Pazari.
Kaynak: İHA