Erdemli'de Kadinlar El Emegi Göz Nuru Ürünleri Satisa Çikardi

İçel’in Erdemli ilçesinde, kadinlarin ekonomik ve sosyal hayata aktif olarak katilmasini desteklemek için ‘El Emegi Pazari’ açildi.

Erdemli'de Kadinlar El Emegi Göz Nuru Ürünleri Satisa Çikardi
Erdemli Belediyesi ve Halk Egitim Merkezi isbirliginde meslek edindirmek, istihdam olusturmak ve ev ekonomisine katki saglamak amaciyla bir araya gelen 68 üreten kadin, ürünlerini satisa çikardi.

Üreten, ürettigine arti deger katmaya özen gösteren bir anlayisla çalisma yürüttüklerini söyleyen Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, “Üreten ellerin ürettigi ürünlerin deger kazanmasi için her alanda çalismalar yürütüyoruz. Dijital pazara varincaya kadar ürünlerimizi ulastirmanin gayreti içerisindeyiz. Ayni zamanda vatandasimizin ürünleri aracisiz almasina olanak saglayacak sistemler kuruyoruz. Bu alandaki çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz” dedi.

“Bir ilmek, bir destek”

El emegi göz nuru ürünlerin satisa sunulmasi en çok usta ögreticileri sevindirdi. Pazarda satis yapan bir usta ögretici, “Öncelikle baskanimiza tesekkür ediyorum, bu yillardir hayalimiz olan bir seydi. Ögrencilerim bir yere kadar yapiyorlar, illa ki bir pazar ortami olmasi gerekiyordu çünkü istedigimiz kitleye ulasamiyorduk. Ilmek ilmek igne oyalari, keçeler, hepsi çok emek sarf edilerek yapiliyor. Hem kültürümüzü yasatiyoruz hem insanlar bu arada desarj oluyor. Arti paraya çevirmek, bütçeye katki saglamak ve ihtiyaçlarini almak çok çok güzel oluyor" diye konustu.

Pazarda satis yapan bir diger usta ögretici ise “Bayanlarimiz için çok güzel bir sey. Mesela dikis bilenler için böyle kirk yama yapip satiyorlar, örgü bilenler için böyle degisik sekilde lifler yapip satiyorlar. Yani hangi alanda bir yetenegi varsa, el emegi yapabiliyorsa onu yapabilenler için güzel bir sey" ifadelerini kullandi.

Ürünlerini ilmek ilmek isleyen kursiyerler ise durumdan oldukça memnun olduklarini söylediler. ’El Emegi Pazari’ her hafta çarsamba saat 14.00’de Kapali Semt Pazari yerinde kurulacak.
Kaynak: İHA