Durak'tan Altyapi Uyarisi Açiklamasi 'Adana Yasanamaz Hale Gelir'

Eski Adana Büyüksehir Belediyesi Baskani Aytaç Durak, kentte yagmur sonrasi altyapinin yetersiz kaldigini belirterek, "Siz, asiri yogunluk artisi yaparsaniz, kentsel dönüsüm diye altyapiyi düsünmeden asiri nüfusa sebebiyet verirseniz, elbette ki ileriki yillarda Adana her haliyle yasanamaz hale gelecektir" ifadesini kullandi.

Durak'tan Altyapi Uyarisi Açiklamasi 'Adana Yasanamaz Hale Gelir'
Durak, yaptigi açiklamada, Adana’da birkaç gün önce yagan yagmurun Ziyapasa Bulvari’nda sorun olusturdugunu, bulvarin altindaki kanalizasyonun yetersiz kaldigini vurgulayarak "Bu, Adana için bir alarmdir" dedi.

11 yil önce biraktigi sehrin altyapisinin Türkiye’de örnek oldugunu ifade eden Durak, sunlari kaydetti:

"Halkimiz da bu nedenden dolayi beni 5. defa seçmisti. O günden sonra, özellikle ‘kentsel dönüsüm’ adi altinda imar planlari da degistirilerek sehirde yogun yapilasma artisi yasanmaya basladi.

Unutulmasin ki altyapilar imar planindaki nüfusa göre yapilmisti. Siz, asiri yogunluk artisi yaparsaniz, kentsel dönüsüm diye altyapiyi düsünmeden asiri nüfusa sebebiyet verirseniz, elbette ki ileriki yillarda Adana her haliyle yasanamaz hale gelecektir. Burada, belediye meclis üyeleri geçmiste oldugu gibi, Göçmen Evleri olarak bilinen Bahçeli Evler’in yikilarak yerine 20 kat nüfusa göre beton yigini olusmasina sebep olurlarsa, sadece Ziyapasa Bulvari’ni degil, bütün sehirdeki altyapinin felç olmasina neden olurlar. Sadece kanalizasyon degil, elektrik, içme suyu, ulasim, otopark, okul, cami gibi sosyal altyapi alanlari da ihtiyaca cevap veremez hale gelir. Bu uyarim, basta Zeydan Karalar olmak üzere, tüm seçilmis, atanmis yöneticiler dahil; bütün sehir halkimizadir."
Kaynak: İHA