Dügün Yasaklarinin Kalkmasiyla Matbaalarda Davetiye Yogunlugu Yasanmaya Baslandi

Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde dügün yasaklarinin kalkmasi ile matbaalarda dügün davetiyesi yogunlugu yasanmaya baslandi.

Dügün Yasaklarinin Kalkmasiyla Matbaalarda Davetiye Yogunlugu Yasanmaya Baslandi
Sandikli ilçesinde özellikle dügün kisitlamalarinin belirli kurallar çerçevesinde gevsetilmesi ile birlikte, matbaalarda davetiye konusunda talep yogunlugu yasaniyor. Ilçede 1975 yilinda Hüseyin Sarikaya tarafindan kurulan matbaada ikinci kusak olarak baba meslegini devam ettiren Oguz Sarikaya (46) normallesme süreci ile birlikte dügün, nisan, söz kesimi, sünnet ve benzeri etkinliklerin belli kurullar çerçevesinde baslamasiyla, matbaa islerinin de arttigini belirtti.

Pandemi nedeniyle matbaa sektörünün çok sikintili günler geçirdigini belirten Sarikaya, “1 yildir durgun olan dügün sektörünün normallesme sürecinden sonra yaklasik 10 gündür yogunluk yasanmaya baslandi. Uzun zamandir matbaa piyasasi durgundu. Insallah pandemi tamamen biter de insanlar normal hayatlarina devam eder. Gerçekten çok sikintilar yasadik. Gerek halk gerekse esnaf olarak sikintili günler geçirdik. Allah’a sükür suan islerimiz hizlanmaya basladi.

Her bütçeye uygun davetiyemiz mevcut ancak pandemi nedeniyle sayilarda geçmis yillara oranla düsüs yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA