Doga Dostu Aras Kargo Çalisanlari Sapanca Gölü Kiyilarini Temizledi

Sirket çalisanlari, 79 kilogram plastik, 37 kilogram metal, 18 kilogram kagit ve 17 kilogram cam olmak üzere toplam 151 kilogram evsel atigin ve 350 adet sigara izmaritinin çevreyi kirletmesini önledi.

Aras Kargo çalisanlarindan olusan ve Türkiye'nin kiyilarini temizleyen "Doga Dostu Araslar", Sapanca Gölü kiyilarini temizledi.

Aras Kargo'dan yapilan açiklamaya göre, çevreyi ve dogal kaynaklari korumaya yönelik projelerini sürdüren sirket çalisanlari, salgin nedeniyle ara verdigi kiyi temizligi etkinliklerine Sapanca Gölü'nde yeniden basladi.

Aras Kargo Üst Yöneticisi (CEO) Carsten Wallmann, Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkin ve Aras Kargo Finans Direktörü (CFO) Barbara Hagen ile birlikte orta ve üst düzey yöneticilerin gönüllü olarak katildigi etkinlikte Doga Dostu Araslar, 79 kilogram plastik, 37 kilogram metal, 18 kilogram kagit, 17 kilogram cam olmak üzere toplam 151 kilogram evsel atik ve 350 adet sigara izmaritinin çevreyi kirletmesini engelledi.

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkin, dogaya verilen zararin insanin kendi ömründen giden zarar olarak görülmesi gerektigini bildirdi.

Ayyarkin, "Kiyi temizliklerine yeniden baslayabildigimiz için mutlu ve heyecanliyiz. Içinde bulundugumuz günlerde daha da önem kazanan deniz temizligi farkindaligina bugün bir kez daha dikkati çektik. Önümüzdeki dönemde kiyi temizleme etkinliklerine ülkemizin farkli bölgelerinde devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Dogal kaynaklarin verimli kullanilmasi için çevre dostu ürünlerin gelistirilmesinin kurumlarin temel prensibi olmasi gerektigini vurgulayan Ayyarkin, kurum olarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya birakmak amaciyla çevre dostu ürünler gelistirdiklerini, bu kapsamda önemli projeler gerçeklestirdiklerini anlatti.

Ayyarkin, TURMEPA Deniz Temiz Dernegi ile birlikte hayata geçirdikleri Doga Dostu Araslar Kiyi Temizligi Hareketi ile 600'den fazla çalisanin ve ailelerinin gönüllü katilimiyla 4 yilda 4 tondan fazla atigin denizlere karismasini önlediklerini bildirdi.

- 140 binden fazla agaç diktik

Utku Ayyarkin, dogayi koruma ve geri dönüsümdeki hassasiyetlerine deginerek, son bir yilda 470 tona yakin atigi geri dönüsüme kazandirdiklarini aktardi.

Daha önce Türkiye'nin en genis yüzde 100 elektrikli araç filosunu kurduklarini ve mevcut araçlari yenilemeye basladiklarini kaydeden Ayyarkin, elektrikli araç ve elektrikli forklift kullanim oranlarinin artirilmasina yönelik çalismalari sürdürdüklerini anlatti.

Ayyarkin, 140 binden fazla agaç diktiklerini, kisa süre önce Ege Orman Vakfi ile is birligi sayesinde 16 bin çalisan adina 16 bin adet fidan bagisladiklarini belirterek, çalisanlar ve ailelerine çevre ve gönüllülük bilinci asilamayi sürdürdüklerini bildirdi.

Doga Dostu Araslar Kiyi Temizligi Projesi, Birlesik Krallik merkezli Uluslararasi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülleri'nde (The International CSR Excellence Awards) Uluslararasi Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülü'ne deger görülmüs, Uluslararasi Stevie Ödülleri'nde ise kurumsal sosyal sorumluluk kategorisinde ödül kazanmisti.
Kaynak: AA