Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, KKTC Polis Genel Müdürlügü Araç Ve Malzeme Hibe Töreni'nde Konustu Açiklamasi

'(AB Komisyonu Baskani von der Leyen'in açiklamasi) Biz AB'nin bugüne kadar haksizliga, esitsizlige, Akdeniz'de, Ege'de yasanan dramlara, insani krizlere 'asla ve asla' dedigine sahit olmadik' 'Bugün KKTC polisine, biri jammerli olmak üzere 5 adet arazi tipi koruma araciyla birlikte drone ve drone savar, balistik çanta ve telsiz ekipmanlarindan olusan güvenlik teçhizati ve taktik kiyafet takimlari hibe ediyoruz' 'KKTC'nin kurumsal yapisinin kapsamli bir reforma tabi tutulmasi, yönetim kapasitesini güçlendirecek adimlarin süratle atilmasi en büyük temennimiz' 'Milli davamiza olan inancimizla, Kibris Türkü'nün gelecege güvenle bakarak baris, huzur ve refah içinde yasamaya devam etmesi için çabalarimizi kararlilikla sürdürecegiz'.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, KKTC Polis Genel Müdürlügü Araç Ve Malzeme Hibe Töreni'nde Konustu Açiklamasi
Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen'in "AB, iki devletli çözüm yönünde hiçbir seyi asla ve asla kabul etmeyecek" sözüne iliskin, "Biz AB'nin bugüne kadar haksizliga, esitsizlige, Akdeniz'de, Ege'de yasanan dramlara, insani krizlere 'asla ve asla' dedigine sahit olmadik." degerlendirmesinde bulundu.

Oktay, KKTC Polis Genel Müdürlügü Araç ve Malzeme Hibe Töreni'nde yaptigi konusmada, her biri Türkiye-KKTC kardesliginin nisaneleri olarak ilerleyen is birligi projelerini incelemek ve Kibris Türk halkiyla hasret gidermek için dün itibariyla Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunduklarini söyledi.

Cumhurbaskani Ersin Tatar, Meclis Baskani Önder Sennaroglu, Basbakan Ersan Saner ve bakanlarla görüsme ve istisareler gerçeklestirdiklerini belirten Oktay, bunun yani sira yapimini destekledikleri Lefkosa Kuzey Çevre Yolu ile KKTC'nin tüm bölgelerinde devam eden kara yolu çalismalarini yerinde incelediklerini bildirdi.

Bafra ve Yenierenköy'de ziyaret ettikleri KKTC'li vatandaslarin sorunlarini dinlediklerini ve bunlara çözüm üretmeye çalistiklarini belirten Oktay, Maras bölgesinde restorasyon çalismalari yeni tamamlanan Bilal Aga Mescidi'ni ziyaret ettiklerini ve çevrede incelemelerde bulunduklarini anlatti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in geçen yil kasim ayindaki ziyareti sirasinda KKTC makamlarinca talep edilen araç ve teçhizatin, KKTC Polis Teskilatina teslimini gerçeklestirmek üzere ülkeye geldiklerini aktaran Oktay, Kibris Türk halkinin hayatini güven ve refah içinde sürdürmesinin kendileri için vazgeçilmez oldugunu kaydetti.

- "KKTC Polis Teskilatinin en iyi sartlara kavusmasi için hiçbir gayretten kaçinmayiz"

Oktay, geçen hafta 57. kurulus yil dönümünü kutlayan KKTC Polis Teskilatinin donanim ve yetenek bakimindan en iyi sartlara kavusmasi için hiçbir gayretten kaçinmayacaklarini belirterek söyle konustu:

"Genel müdürümüzle ve ilgili arkadaslarimizla da biraz önce tüm detaylarini, yine ihtiyaçlari görüstük, degerlendirdik. Sadece bununla kalmayacak, yetinmeyecegiz, bunun devami da gelecek insallah. Bu vesileyle cefakar Polis Teskilati'mizin 57. kurulus yil dönümünü bir kez daha kutlar, görevlerinde muvaffakiyetler dilerim. Bugün KKTC polisine, biri jammerli olmak üzere 5 adet arazi tipi koruma araciyla birlikte drone ve drone savar, balistik çanta ve telsiz ekipmanlarindan olusan güvenlik teçhizati ve taktik kiyafet takimlari hibe etmis durumdayiz. Hayirli olsun. Kibris Türk polisi, 20 Temmuz'da 47. yil dönümünü Baris ve Özgürlük Bayrami olarak kutlayacagimiz Kibris Baris Harekatinin ve Kibris Türkü'nün varolus mücadelesinin silahli kuvvetlerimiz ve mücahitlerimizle birlikte bas kahramanlarindandir. Bu vesileyle Kibris Türkü'nün bagimsizlik ve egemenlik mücadelesinde sehit düsen tüm kahramanlarimizi bir kez daha rahmetle aniyor, gazilerimize de sükranlarimi sunuyorum. Kibris Türkü'nü her türlü tehdide ve tehlikeye karsi koruyan KKTC polisi dahil tüm güvenlik güçlerine bundan sonra da gereken katkiyi saglamaya devam edecegiz."

- "Asi destegimiz sürecek"

Ekonomik ve kalkinma is birligimiz çerçevesinde, KKTC'nin hayat damarlarini olusturan sektörlere ayri ayri egildiklerini belirten Oktay, Kuzey Kibris Türk halkinin refah seviyesinin yükselmesi için üzerlerine düsen ne varsa yaptiklarini dile getirdi.

Türkiye'nin KKTC'ye yaptigi yatirimlara deginen Oktay, bugüne kadar ülkeye 340 bin Kovid-19 asisi gönderdiklerini ve son KKTC vatandasi asisini yaptirana kadar bu destegin sürecegini bildirdi.

Gençlik ve spor alaninda bugüne kadar yapilan yatirimlara ilaveten yeni destekler de vereceklerini kaydeden Oktay, yeni baslattiklari çalisma kapsaminda KKTC'li gençlerin çok yakin zamanda spor sahalari ve tesislerine kavusacaklarinin müjdesini verdi.

Oktay, Türkiye'nin KKTC'ye verdigi ekonomik ve kalkinma desteklerinin ufkunda kendi kendine yeten, özgüvenle ayaklari üzerinde duran, turizm ve üniversitelesmenin yaninda sanayisiyle, tarimiyla katma deger üretebilen, Kibris Türk halkinin 1571'den bu yana sahip oldugu tarihi ve kültürel degerlerin bilincinde, bu degerlerini de gelecege tasiyan bir KKTC oldugunu ifade etti.

Bunlarin gerçeklesebilmesi için ihtiyaç duyulan yapisal reformlari tamamlamis karar alma, uygulama ve denetim mekanizmalari en etkin sekilde çalisan, yol alan, ilerleyen bir KKTC için Türkiye olarak üzerlerine düsen ne varsa yapacaklarini yineleyen Oktay, "Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin kurumsal yapisinin kapsamli bir reforma tabi tutulmasi, yönetim kapasitesini güçlendirecek adimlarin süratle atilmasi en büyük temennimiz. Ben buradan sadece hükümeti degil, özellikle Meclisi bir kez daha göreve davet ediyorum. Türkiye-KKTC is birligi ve kardesligini çok daha ileri boyutlara tasiyacak, çok daha güçlü bir KKTC'yi birlikte olusturmaya devam edecegiz. Biz birlikte güçlüyüz." diye konustu.

- "Karsimizda gözü, kulagi, akli izani kapali bir güruh var"

Kibris Türkü'nü iki devletli çözüm yolundaki hakli davasinda bir gün bile yalniz birakmayacaklarini, uluslararasi topluma hakkaniyeti haykirarak yine dayanisma içinde olacaklarini belirten Oktay, sunlari kaydetti:

"Anavatan ve garantör ülke olarak, Kibris Türk tarafinin çözüm vizyonuna ve önerisine destegimiz tamdir. Ülkemiz, Dogu Akdeniz'de Kibris Türklerinin hak ve çikarlarini kendi hak ve çikarlarindan ayri tutmamaktadir. Bu yönde sergiledigimiz kararli durustan taviz vermeyecegiz. Biz, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ile fikir birligi içinde, Kibris'ta iki tarafin da rizasini çözüme yansitmak için gayret verirken karsimizda her zamanki gibi gözü, kulagi, akli izani kapali bir güruh var. Demokrasinin, katilimciligin besigi oldugunu iddia edenler, konu Kibris Türk halkina gelince orta çagda yasadiklari karanliga geri dönüyorlar."

Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen'in "AB, iki devletli çözüm yönünde hiçbir seyi asla ve asla kabul etmeyecek" seklindeki açiklamasini animsatan Oktay, söyle konustu:

"Biz Avrupa Birliginin, bugüne kadar haksizliga, esitsizlige, Akdeniz'de, Ege'de yasanan dramlara, insani krizlere 'asla ve asla' dedigine sahit olmadik. Avrupa'nin her bir kösesinde artan Islam karsitligina, Avrupa'da yasayan Türklere uygulanan ayrimciliklara ya da siginmaci çocuklarin kaybolmasina 'asla' dediklerini hiç duymadik. Konu Kibris Türk halkinin esit haklarina, hakkaniyete ve egemenligine gelince çok rahat ve kesin konusabiliyorlar. Hatta daha ileri gidip Sayin Cumhurbaskanimiza '20 Temmuz ziyaretinde daha yumusak mesajlar verebilmesi anlamina gelebilecek temennide bulunma cesaretini kendilerinde görebiliyorlar. Sayin Cumhurbaskanimiz, vicdanlarin, mazlumlarin sesidir ve hiçbir zaman beklentilere, temennilere, yönlendirmelere göre konusmaz, konusmadi. Hakkin ve haklinin yaninda dimdik durdu, bugün de durur, yarin da duracaktir."

Uluslararasi toplumun tüm paydaslarina seslendigini belirten Oktay, Kibris konusunda asla, "asla" dememelerini, Ada'da tarihsel gerçekler ve reel politikanin ortada oldugunu vurguladi.

Kendilerinin çözüm konusundaki çizgilerinin net oldugunu vurgulayan Oktay, bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa bunun iki toplum arasinda degil, ancak esit, egemen ve bagimsiz iki devlet arasinda olabilecegini söyledi.

Oktay, egemen ve bagimsiz KKTC'nin kendi topragi olan, üzerinde tam yetki ve kontrole sahip oldugu Maras'a yönelik kararli politikalarini desteklediklerini ifade etti.

- "Kibris Türkü'nün gelecege güvenle bakarak yasamasi için çabalarimizi sürdürecegiz"

Kibris Baris Harekati'nin 47'nci yil dönümünün yaklastigini animsatan Oktay, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, Kurban Bayrami'nin birinci gününde, 20 Temmuz'da Baris ve Özgürlük Bayrami törenlerine katilmak üzere Kibris'a ziyaret gerçeklestirecegini hatirlatti.

Bu ziyaretin birlik ve beraberligi daha da güçlendirecegini, Türkiye ile KKTC arasindaki dayanisma ruhunu bir kez daha perçinleyecegini belirten Oktay, "Milli davamiza olan inancimizla, Kibris Türkü'nün gelecege güvenle bakarak baris, huzur ve refah içinde yasamaya devam etmesi için çabalarimizi kararlilikla sürdürecegiz." dedi.

KKTC Polis Teskilatina hibe edilen araç ve teçhizatin hayirli olmasini dileyen Fuat Oktay, vatan sevgisi ve görev bilinciyle huzuru, asayisi temin etmek için gece gündüz demeden görevini basariyla yerine getiren Kibris Türk polisi ve tüm güvenlik güçlerine muvaffakiyetler diledi.

Oktay, KKTC'li vatandaslarin Baris ve Özgürlük Bayrami ile Kurban Bayrami'ni tebrik etti.
Kaynak: AA