'Çiftlik Bank' Davasi Sanigi Mehmet Aydin, Edirne F Tipi Cezaevi'ne Götürüldü

Türkiye'nin talebi üzerine sinir disi edildigi Brezilya'dan geldigi Istanbul Havalimani'nda 3 Temmuz'da gözaltina alinan ve çikarildigi hakimlikçe tutuklanan "Çiftlik Bank" davasinin sanigi Mehmet Aydin, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapali Ceza Infaz Kurumu'na sevk edildi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciliginca, "Çiftlik Bank" sistemine iliskin 102 magdurun sikayetçi olmasi üzerine hakkinda baslatilan sorusturma kapsaminda dün tutuklanmasina karar verilen Aydin, adliyedeki islemlerinin ardindan Maltepe Cezaevi'ne götürülmüstü.

Burada bir süre bekletilen Aydin'in, daha sonra güvenlik gerekçesiyle Maltepe Cezaevi Jandarma Tabur Komutanligina bagli ekiplerin esliginde Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapali Ceza Infaz Kurumu'na sevk edildigi ögrenildi.

Mehmet Aydin'in, tutuklu kaldigi süreyi bu cezaevinde geçirecegi ögrenildi.

- Olay

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen ve gelir getirme vaadiyle çok sayida vatandasin magdur olmasina yol açan sistemin kurucusu olan ve 2 yildan fazla süredir firari bulunan Mehmet Aydin, Türkiye'nin talebi üzerine Brezilya tarafindan sinir disi edilmisti.

Aydin, 3 Temmuz'da saat 22.10'da getirildigi Istanbul Havalimani'nda, Istanbul Anadolu Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla uçakta gözaltina alinmisti.

Savciligin hakkinda 4 gün gözalti süresi verdigi "Tosuncuk" lakapli Aydin, havalimanindaki islemlerinin ardindan Vatan Caddesi'ndeki Istanbul Emniyet Müdürlügü Yerleskesi'ne getirilmisti.

Islemlerinin ardindan Anadolu Adalet Sarayi'na sevk edilen Aydin, 102 magdurun sikayetçi olmasi üzerine hakkinda baslatilan sorusturma kapsaminda Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu savcisinca ifade vermis, ardindan çikarildigi Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimligince "suç islemek amaciyla örgüt kurma", "bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik", "tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiriciligi" suçlarindan tutuklanmisti.

Öte yandan, Mehmet Aydin'in ayni suçlar kapsaminda Anadolu 6. Agir Ceza Mahkemesinde de 75 bin 260 yila kadar hapis cezasi istemiyle yargilandigi dava devam ediyor.

Kaynak: AA