Çarsamba Ilçesinin Tarihi Ve Kültürel Degerlerinin Fotograflari, 'Dikey Bahçe Projesi'nde Anlatiliyor

Çarsamba Belediyesi tarafindan ilçenin tanitimina katki sunmak ve degerlerini aktarmak amaciyla "Dikey Bahçe Projesi" hayata geçirildi.

Dikey Bahçe Projesi kapsaminda tarihi Çarsamba evi, Ordu Köyü Camisi, Gögceli Çivisiz Cami, tarihi yel degirmeni, anit agaci, sekiz köse kasket ve yumurta topuk ayakkabi gibi ilçenin kültürel degerlerinin yani sira Yildiray Çinar, Ali Fuat Basgil, Mustafa Kemal Günesdogdu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Çarsamba'ya gelisinde çekilmis fotograflari, Çarsamba Fen Lisesi'nin duvarina konuldu.

Ilçenin tanitimina katki sunmak amaciyla hazirlanan belgesel videolar, barkodlari da eklenerek vatandaslarin konu hakkinda daha fazla bilgi edinmesine olanak saglanacak.

Belediye Baskani Halit Dogan, Dikey Bahçe Projesi ile ilçenin hafizasini olusturduklarini belirterek, "Çarsamba'miz tarihi ve kültürel olarak birçok unsura sahip. Olusturdugumuz duvarda ilçemizin önemli unsurlarinin bir bölümünü de olsa sergileme firsati bulmus olduk. Bir nevi ilçemize disaridan gelen turistlerin, 'Çarsamba'da meshur olarak neyiniz var?' sorusunu yanitlamis oluyoruz." dedi.

Vatandaslarin projeyi çok begendiklerini dile getiren Dogan, sunlari kaydetti:

"Gidip geldikçe fotograf çekip paylasiyorlar. Bizi de sosyal medyada etiketliyorlar, oradan görme firsati buluyoruz. En basindan beri tek gayemiz ilçemizi daha iyi tanitmak, Çarsamba'mizin degerlerini herkesin görmesini saglamakti. Bu manada önemli sahsiyetlerimiz ve ilçemizin degerli unsurlarini yansitan bu duvar, hemsehrilerimiz tarafindan büyük ilgi görüyor. Insallah daha güzel projelerle her gün bir öncekinden daha güzel isler yaparak ilçemizin gelisimine katki sunmaya devam edecegiz."

Kaynak: AA