Bursa'da Asure Dagitan Genç Kizin Ölümüne Neden Olan Sürücüye 4 Yil 5 Ay Hapis Cezasi

Bursa'da geri manevra yaparken bir genç kiza çarparak ölümüne neden olan kamyonet sürücüsü 4 yil 5 ay hapis cezasina çarptirildi.

Bursa 7. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik Ilhami B, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Taraf avukatlari ile yasamini yitiren Eda Müdüroglu'nun babasi Bertan Müdüroglu ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Durusmada tanik olarak dinlenilen Emine Ö, olay günü evinin terasindayken bir gürültü duydugunu ve deprem oldugunu zannettigini söyledi.

Asagi baktiginda bir kamyonun elektrik diregine çarptigini gördügünü belirten Emine Ö, "Komsum Sabriye, 'Eda altta kaldi.' diye Eda'nin yengesi Nurcan Hanim'a seslendi. Ben de bu sirada ambulans, itfaiye ve polisi aradim. Ilk baktigimda aracin içinde olan sanigin yerde evrak topladigini gördüm. Asagi indigimde sanik gitmisti. Olayi görünce sanik gitmeden önce 'Allah kahretsin seni, çocugu öldürdün.' diye bagirdim. Sanik arabanin içindeydi, bagirmalarimi duyup duymadigini bilmiyorum." diye konustu.

Bertan Müdüroglu ise sanigin cezalandirilmasini talep etti.

Sanik Ilhami B, olaydan sonra kardesi Ahmet B'nin yanina geldigini bildirdi. Araci olay yerinde biraktiklarini kaydeden Ilhami B, "Araç daha sonra çekiciyle getirildi." dedi.

Mahkeme baskaninin, araçta fren arizasi olup olmadigini sormasi üzerine sanik, "Arabada fren arizasi yoktu. Araci 2 gün kullandim, normal çalisir durumda bir araçti." yanitini verdi.

Mütalaasini veren cumhuriyet savcisi, sanigin "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan cezalandirilmasini istedi.

Genç kizin ailesinin avukati ise sanigin "kasten öldürme" suçundan cezalandirilmasi talebinde bulundu.

Sanik avukati, müvekkilinin araci durdurmaya çalistigini, kazada basindan yaralandigini ve Eda Müdüroglu'nu görmedigini savundu.

Ilhami B'yi "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 5 yil 4 ay hapis cezasina çarptiran mahkeme heyeti, takdir indirimiyle cezanin 4 yil 5 ay 10 güne düsürülmesi ve yurt disina çikis yasagiyla tahliyesine karar verdi.

Bursa'nin Osmangazi ilçesi Yenibaglar Mahallesi Hüsrev Sokagi'nda 30 Agustos 2020'de geri manevra yapan Ilhami B. idaresindeki 16 LZ 465 plakali kamyonet, dedesine asure götürmek için evinden çikan Eda Müdüroglu'na (20) çarpmisti. Apartman girisi ile kamyonet arasina sikisan genç kiz, saglik ekiplerinin müdahalesine ragmen kurtarilamamisti. "Taksirle ölüme neden olma" suçundan hakkinda dava açilan Ilhami B, Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yargilanmaya baslanmis, görevsizlik karari verilen dosya Agir Ceza Mahkemesine gönderilmisti.

Kaynak: AA