Baskentte Mevsimlik Tarim Isçilerine Kovid-19 Asilari Tarlalarda Yapildi

Kovid-19'a karsi toplumsal bagisikligin saglanmasi amaciyla, islerinden dolayi hastaneye gidemeyen mevsimlik tarim isçilerine asilari, çalistiklari tarlalarda yapildi.

Kovid-19'la mücadele kapsamindaki asilama, ülke genelindeki hastaneler ve aile hekimliklerinin yani sira gezici asi ekipleri tarafindan saglik kuruluslarinin disinda da yapilmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Il Saglik Müdürlügünün koordinasyonundaki ekipler, Ankara'nin Polatli ilçesindeki mevsimlik tarim isçilerine çalistiklari tarlalarda Kovid-19 asisi uyguladi.

Polatli Ilçe Saglik Müdürü Adem Karamehmetoglu, ilçedeki yaklasik 4 bin tarim isçisinin 2 bininin 18 yas üstünde oldugunu belirterek, bu kisilerin hepsinin asilanmasini hedeflediklerini söyledi.

Asilama için 5-6 gezici ekibin çalistigini ifade eden Karamehmetoglu, "Tarim isçileri ilçedeki 40 farkli bölgede yerlesik olarak çalisiyor. Sabah erkenden islerine gidiyorlar ve aksama kadar tarlalarda çalisiyorlar. Saglik kurulusuna gidip asi olma ihtimalleri çok düsük oldugu için toplumsal bagisiklik adina yerinde asilama yapmaya çalisiyoruz." dedi.

Karamehmetoglu, salginla mücadelede basarili olunabilmesi için herkesin asi olmasi gerektiginin altini çizerek, özellikle toplu ortamlarda daha çok bulunan gençlere bir an önce asi olmalari çagrisi yapti.

- "Arkadaslarimla ve ailemle asi olacagiz"

Sanliurfa'dan çalismak üzere Polatli'ya gelen 51 yasindaki Cevher Artuk, hastaneye gitme imkanlari olmadigini dile getirdi. Artuk, çalistiklari yere gelerek Kovid-19 asisi yapan ekiplere ve Saglik Bakanligina tesekkür etti.

Artuk, "Arkadaslarimla ve ailemle beraber asi olacagiz. Bu hastaliktan insallah kurtulacagiz." diye konustu.

Isçilerden 45 yasindaki Ismail Çoban da çalistiklari tarim bölgelerine kurduklari çadirlarda 6 ay boyunca yasadiklarini ifade ederek, "Devletimizden Allah razi olsun. Buraya gelerek tarim isçilerini yerinde asiliyor. Güzel bir hizmet." degerlendirmesinde bulundu.

Çoban, Kovid-19'la mücadelede herkese asi olmalari tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA