Baskan Sari'dan Muhtarlara Asilamaya Destek Çagrisi

Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, “Her bir muhtarimiz kendi mahallesinde asilanmayan vatandaslari asiya yönlendirirse bayrami gönül rahatligi içinde geçiririz” dedi.

Baskan Sari'dan Muhtarlara Asilamaya Destek Çagrisi
Pirler Parki Sosyal Tesisleri’nde muhtarlarla bir araya gelen Baskan Sari, Amasya Il Saglik Müdürü Dr. Öner Nergiz ile birlikte asinin ve asilanmanin önemini anlatti. Yaklasmakta olan Kurban bayraminda insanlarin es, dost ve yakinlariyla temas içinde olacaklarini düsünerek muhtarlara konunun önemi aktarildi.

Asilamanin Korona virüs (Kovid-19) salginina karsi büyük koruyucu bir özelliginin oldugunu belirten Baskan Sari, “Bizler Amasya Belediyesi olarak pandemi sürecini iyi idare ettigimizi düsünüyoruz. Bu virüs belasi son demlerini yasamaktadir. Önümüzde de bir bayram var. Insanlar sevdikleri ile bir arada olmak istiyor. Bizler hemserilerimizin sagligi için bir an önce kendilerini asilanmaya davet ediyoruz. Asilanmayi hizlandirmak için de burada muhtarlarimizdan destek istiyoruz. Her bir muhtarimiz kendi mahallesinde asilanmayan vatandaslari asiya yönlendirirse bayrami gönül rahatligi içinde geçiririz” diye konustu.

Il Saglik Müdürü Nergiz ise, "Sehrimizde vaka sayilari yok denecek kadar az. Asilanma sonucu hiç vaka görünmeyecektir ve bu sekilde el birligiyle virüsün üstesinden gelecegiz. Bu konuda da muhtarlarimiz bizim en büyük destegimizdir. Hepimiz vatandaslarimizin sagligi için üstümüze düsen görevi yerine getirecegiz. Amasya’miz bayramdan önce korona virüs tablosuna göre mavi renge dahil olacaktir” seklinde konustu.

Toplanti sonrasi Baskan Sari ve muhtarlara asilari yapildi.
Kaynak: İHA