Bakan Dönmez Ve Bakan Pakdemirli, Küçükelmali Tabiat Parki'nin Açilisina Katildi

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde bulunan Küçükelmali Tabiat Parki’nin yenileme çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan düzenlenen açilisa katildilar.

Bakan Dönmez Ve Bakan Pakdemirli, Küçükelmali Tabiat Parki'nin Açilisina Katildi
Bilecik programlarina devam eden Pakdemirli ile Dönmez, lavanta bahçesini ziyaretin ardindan Pazaryeri ilçesinde bulunan Küçük Elmali Tabiat Parki’na geldi. Yenileme çalismalarinin ardindan tamamlanan tabiat parkinin açilisina katilan Bakanlar, park içerisinde incelemelerde bulundular. Tarim ve Orman Bakanligi Orman Genel Müdürlügü’nün destekleriyle çiftçilere verilen traktör, yükleyici ve tambur teslim törenine katilan Bakanlar Paddemirli ve Dönmez, vatandaslara anahtarlarini teslimli ve destek sertifikasi takdim ettiler. Ardindan Bakanlar dogaya ördek salimi gerçeklestirdiler. Törene; Bilecik Valisi Bilal Sentürk, AK Parti Milletvekili Selim Yagci, Pazaryeri Belediye Baskani Zekiye Tekin ve çok sayida davetli katildi.



“Bu parka 12 milyon TL’den fazla para harcadik”

Küçükelmali Tabiat Parki’nin açilis töreninde konusan Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, “Su anda Küçükelmali Tabiat Parki’ni açacagiz. Bu parka 12 milyon TL’den fazla para harcadik. Son 3 yildir Bilecik’e tabiat parki ve diger faaliyetler adina sadece 20 milyon TL para harcadik. Bilecik’te 4 tane tabiat parki var. Türkiye’de 16 olan tabiat parki sayisi 256 tane olmus. Recep Tayyip Erdogan döneminde oldu. Bizlerin yaptigi hizmetler baskasinin yaptiginin misli degil, karesi seklinde ilerliyor. 16’nin karesi 256’dir. Tabiat parkimiz hayirlara vesile olsun. Halkimiz rahat etsin ve güzel zamanlarda kullansin. Biz bu millete efendi olmaya degil, hizmet etmeye geldik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA