Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Tunç, Siirt'te Sektör Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Mehmet Hadi Tunç, Siirt'in tarim ve hayvancilikla gelisecegini belirterek, "Hayvanciligin gelismesi için baslattigimiz islah programi insallah çok faydali olacak ve büyük bir ekonomik gelir saglanacak." dedi.

Tunç, Siirt Valiligini ziyaret ederek, Vali ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu ile görüstü, daha sonra Valilik Toplanti Salonunda düzenlenen "Tarim ve Orman Sektörü Degerlendirme Toplantisi"nda sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantida üreticilerin taleplerini dinleyen Tunç, Bakanlik olarak tarim ve hayvancilik sehri Siirt'te tarimin gelistirilmesi için yogun bir çalisma yapildigini söyledi.

Siirt'in ekonomisine yapilan katkilari yakindan takip ettiklerini belirten Tunç, kentin potansiyelinin yüksek oldugunu, üreticilerin öncülügünde bu potansiyeli harekete geçireceklerini vurguladi.

Siirt ekonomisinin fistik üzerine oldugunu animsatan Tunç, söyle devam etti:

"Arkadaslarimizin verdigi bilgilere göre 2 milyar lira bir ekonomisi var. Küçükbas hayvancilik ikinci sirada ve yaklasik 1,5 milyar lira ekonomisi var. Aricilik, balcilik üçüncü siraya gelebilir. Bu konuda iyi bir potansiyel var. Insallah Pervari bali basta olmak üzere diger çesitlerle büyük bir sektöre dönüsebilir. Bal üretiminin artirilmasi için de üreticilerimizin uygun görecegi yerlerde bal ormanlari yapilacak. Hayvanciligin gelismesi için baslattigimiz islah programi insallah çok faydali olacak ve büyük bir ekonomik gelir saglanacak."

Göçerlerin sorunlarini yakindan takip ettiklerini aktaran Tunç, küçükbas hayvancilik yapan üreticilerin hayatini ve faaliyetlerini kolaylastirarak sürdürebilir bir üretim saglamayi umut ettiklerini bildirdi.

Toplantiya, Vali Yardimcisi Abdulhamit Karaca, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, bakanlik yetkilileri, kurum müdürleri ve üreticiler katildi.

Kaynak: AA