Düzce'de Sel Felaketine 142 Kisilik Ekiple Müdahale Ediliyor

Düzce’de meydana gelen sel felaketine 142 kisilik ekiple müdahale edilirken, can kaybinin yasanmadigi olayda mahsur kalan 32 vatandas kurtarildi.

Düzce'de Sel Felaketine 142 Kisilik Ekiple Müdahale Ediliyor
Düzce’de aksam saatlerinde baslayan ve uzun süre siddetini artirarak devam eden saganak yagis etkili oldu. Yagisin en yogun oldugu Akçakoca, Çilimli, Cumayeri ilçelerinde ve köylerinde mahsur kalma, dere taskini, ev ve ahirlarda su baskinlari meydana geldi. Yasanan sel felaketiyle birlikte il genelinde Vali Cevdet Atay ve kaymakamlar koordinesinde kriz merkezleri olusturuldu.

Selden etkilenen bölgelerde kurtarma çalismalarina Düzce, Manisa ve Ankara AFAD ekipleri, UMKE, Düzce itfaiyesi, Düzce Il Özel Idaresi, DSI 55. Sube Müdürlügü, Düzce Arama Kurtarma Dernegi, Afet Gönüllüleri Dernegi’nden olusan 142 kisilik ekip çalismalara katildi.

Düzce Valiligi’nden konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Tüm birimlerimiz alanda olup, gelen çagri ve ihbarlarin hepsini degerlendirerek aninda müdahale etmektedir. Su ana kadar kayip ihbari alinmamis olup, can kaybi yasanmamistir. Mahsur kalan 32 vatandasimiz kurtarilmistir. Tüm arama kurtarma ekipleri ihbar gelen köylerde tedbir amaçli hazir bekletilmektedir” denildi.
Kaynak: İHA