Vali Ayaz Açiklamasi 'Asi Sirkülasyonu Istedigimiz Ölçüde Degil'

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, asilama rakamlarinin beklentinin altinda oldugunu belirterek, "Ilimizin hiçbir noktasinda asi sirkülasyonu istedigimiz ölçüde degil. Giderek de bir düsüs söz konusu. Her gün bir önceki günden daha az asi yapiyoruz. Bu hiç istedigimiz bir durum degil" dedi.

Vali Ayaz Açiklamasi 'Asi Sirkülasyonu Istedigimiz Ölçüde Degil'
Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, bir AVM’de vatandaslari bilgilendirme amaçli kurulan standi gezdikten sonra gazetecilere açiklamalarda bulundu. Ayaz, asilama oraninin beklentinin altinda oldugunu ifade ederek, vatandaslari asi olmaya davet etti.

"Arkadaslarimiz gönüllü olarak 24 saat asi yapmaya razi"

Günlük 4 bin 500’ün üzerinde asi yapma potansiyeline sahip olduklarini belirten Ayaz, sunlari kaydetti:

"Ilimizin hiçbir noktasinda asi sirkülasyonu istedigimiz ölçüde degil. Giderek de bir düsüs söz konusu. Her gün bir önceki günden daha az asi yapiyoruz. Bu hiç istedigimiz bir durum degil. Onun için biz günlük 4 bin 500’ün üzerinde çok rahat asi yapabilecek potansiyele sahibiz. Keske talep olsun bunu biz arkadaslarimiz gönüllü olarak 24 saat asi yapmaya razi. Keske talep olsa. Bunu yukari da çekeriz. Ama maalesef randevu sayilari bunun çok çok altinda. Potansiyelimizin yüzde 50’sini bile kullanamiyoruz."

"Elimizdeki en büyük silah asi"

Ayaz, "Özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum. Lütfen asilarini olsun. Virüsün gidecek yeri oldugu sürece bu hastalik yayilmaya devam edecek. Artik vatandasimiz genel manada hastaligin bittigini düsünüyor. Su anda elimizdeki en büyük silah asi. Eger bu olmazsa önümüzdeki günlerde daha fazla vaka, daha fazla hasta, daha fazla ölüm, Allah muhafaza görürüz hep beraber. Hastanemizdeki durum iyi ama yine hafta sonu iki vefatimiz daha oldu. Geçen hafta vermis oldugumuz 419 sayisi 421’e yükseldi. Hastalik hala devam ediyor, bunu tekrar söylüyoruz. Bundan kurtulusun en büyük reçetesi de elimizdeki en önemli silah asi" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA