Rusya, Ulusal Refah Fonu'ndaki Dolar Varliklarini Sifirladi

Rusya Maliye Bakanligi, Ulusal Refah Fonu'nda dolar varliklarinin payinin sifira indirildigini bildirdi.

Rusya Maliye Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Ulusal Refah Fonu yapisinda planlanan degisikliklerin tamamlandigi belirtildi.

Bu kapsamda, avro ve yuanin fondaki payinin artirildigi bildirilen açiklamada, "Fonda dolar varliklarina yer verilmedi. Sterlinin payi yüzde 5'e düsürülürken, avronun payi yüzde 39,7'ye, yuanin payi ise yüzde 30,4'e yükseltildi. Japon yeninin payi yüzde 4,7, nakdi olmayan altin varliklarinin payi ise yüzde 20,2 seviyesinde kaldi." ifadeleri kullanildi.

Rusya Maliye Bakani Anton Siluanov, 3 Haziran'da yaptigi açiklamada, bir ay içinde Ulusal Refah Fonu'ndaki dolar varliklarinin tamamen sonlandirilacagini belirtmisti.

Rusya'da subat ayinda alinan kararla, yatirim risklerini çesitlendirmek için Ulusal Refah Fonu'nda dolarin payi yüzde 45'ten yüzde 35'e düsürülmüstü.

Rusya Maliye Bakanliginca 13 Ocak'ta yapilan açiklamada ise ülkenin rezerv fonu olan Ulusal Refah Fonu büyüklügünün, 2020'de bir önceki yila göre yüzde 46 artarak 183,3 milyar dolara yükseldigi bildirilmisti.

Kaynak: AA