(Özel) Mersinli Ögretmenler Van Gölü Etrafini Bisikletle Turladilar

İçelli bir grup ögretmen, Van Gölü etrafini bisikletle turladilar.

(Özel) Mersinli Ögretmenler Van Gölü Etrafini Bisikletle Turladilar
Bir grup ögretmen Van Gölü etrafini gezmek için İçel’den hareket ederek Bitlis’e geldi. Burada bisikletlerine binen Serdar Kus, Ömer Biten, Mahmut Hürriyetoglu, Mehmet Kaya ve Ismail Özyurt isimli ögretmen grubu, Tatvan’dan baslayarak Ahlat, Adilcevaz, Ercis üzerinden Van merkeze geldi. Van-Sisli Ögretmenevi bahçesinde geziyle ilgili konusan Serdar Kus isimli ögretmen, her sene 10 günlük bir süre zarfinda Türkiye’nin doga güzelliklerini görmek için farkli bölgelere gittiklerini ifade ederek, “Bu senede ülkemizin güzide köselerinden Van Gölü ve çevresini bisikletimizle gezelim istedik. Bitlis, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Ercis, Dogubayazit, Van ve Gevas’ta sonlandiracagiz” dedi.

Gittikleri tüm bölgelerde dogal güzelliklere sahit olduklarinin altini çizen Kus, “Gelmeden bu kadar güzel oldugunu tahmin etmemistik ama geldigimizde fikirlerimiz çok degisti. Gerçekten hayran kaldik ve çok memnun bir sekilde ayrilacagiz. Bu doga güzellikler bizi büyüledi. Biz doguda bu kadar güzel bir sehirle karsilasacagimizi tahmin etmemistik. Gerek insan gerek kültürel gerekse doku olarak bambaska bir sehirle karsilastik” ifadelerini kullandi.

Van’in ve dogunun batida anlatildigi gibi olmadigina da vurgu yapan ögretmenler, “Insanlarin batida ister istemez bir kaygisi vardi, hatta yakinlarimiz ‘nasil çadir kuracaksiniz’ diye tavirlari vardi. Biz Bitlis’ten itibaren çadir kurarak geliyoruz. O çadirlarda kalirken en küçük bir tedirginlik hissetmeden ve karsilastigimiz insanlar her zaman destek olan, misafirperverlikleri ile yüzümüzü gülümseten, bize o güveni ve huzuru veren yaklasimlar içerisindeydiler. Gayet huzurlu bir ortam. Güvenlik açisindan herhangi bir sikinti yasamadik. Gelirken tedirginliklerimiz elbette ki vardi ama bu tedirginliklerimizi atmis bir sekilde evlerimize dönecegiz. Inanin su an en kisa zamanda tekrar gelme fikri var hepimizde” diye konustular.
Kaynak: İHA