Mali'nin Devrik Cumhurbaskani Keita'nin Oglu Kirmizi Bültenle Araniyor

Mali'de Agustos 2020'deki darbeyle devrilen eski Cumhurbaskani Ibrahim Boubacar Keita'nin oglu Karim Keita hakkinda bir gazetecinin kaybolmasiyla ilgili Interpol tarafindan kirmizi bülten çikarildi.

Fransiz basinindaki haberlerde, Keita hakkinda, 2016'da kaybolan Birama Toure'nin dosyasiyla ilgili Bamako'daki Yüksek Mahkemenin talebiyle Interpol tarafindan kirmizi bülten çikarildigi belirtildi.

Mali'de haftalik yayimlanan Sphinx gazetesinde çalisan 50 yasindaki Toure'den 29 Ocak 2016'dan bu yana haber alinamiyor.

Ailesi ve yakinlari Toure'nin, güvenlik güçleri tarafindan kaçirildigi, iskenceye ugradigi akabinde de öldürüldügünü düsünüyor.

Toure'nin çalistigi gazetenin Genel Yayin Yönetmeni Adama Drame, 2018'de verdigi bir röportajda, Toure'nin kaybolmadan önce, Karim Keita ve yakin çevresinin özel hayatina iliskin bilgilerin yer aldigi bir dosyayla ilgili Keita ile görüstügünü söylemisti.

Gazetenin 7 Subat 2016'daki haberinde, Toure'nin 16 Ocak 2016'da hiçbir gerekçe göstermeksizin görevinden istifa ettigi, israrlarla ragmen istifa gerekçesini açiklamadigi kaydedilmisti.

Ayni haberde, 14 Subat 2016'da evlenecek olan Toure'nin, 28 Ocak 2016'da Genel Yayin Yönetmeniyle görüsmek üzere gazeteye geldigi ancak ilgili kisinin sehir disinda olmasi nedeniyle görüsmeyi yapamadan gazeteden ayrildigi belirtilmisti.

Toure'den o tarihten itibaren bir daha haber alinamamisti.

Kaynak: AA