Kurbanlik Pazarinda Siki Pazarliklar Basladi

Zonguldak’ta kurban bayramina sayili günler kala kurbanlik pazarinda hareketlilik sürüyor. Saticilar kurbanliklarini pandemiye ragmen siki pazarliklar yaparak satti.

Kurbanlik Pazarinda Siki Pazarliklar Basladi
Kurban Bayramina sayili günler kala kent merkezinde kurulan kurbanlik pazarinda hareketlilik sürüyor. Kent merkezinin yani sira çevre illerden gelen saticilarin getirdigi kurbanliklar alicilarini bekliyor. Vatandaslar, pandemiye ragmen kurbanlik satin almak için siki pazarliklarini sürdürüyor. Mus’un Bulanik ilçesinden gelen Mehmet Akay’in 17 kurbanlik hayvanindan 10’u satildi. Vatandaslarin kurbanliklara ilgi gösterdigini ancak pazarin sartlarinin yeterli olmadigini söyleyen Akay, söyle dedi:

"Mus Bulaniktan geliyorum. 17 hayvan getirdim. 14 tane daha gelecek. Biz burada çok sükür satis yaptik. 17 hayvanin 10’unu sattik. 7’si kaldi. Bereketli basladi.

Allah razi olsun. Memnunuz. Yalniz bizim bir eksigimiz var. Herkese duyuralim. Dus yerimiz, lavabomuz yok. Belediyenin burada hizmeti yok. Biz uzak yerden geldik. Dus alamiyoruz kaç gündür buradayiz. Içecek suyumuz bile yok. Bunlari yapsin parasini da alsin. Ödemeyi de yapariz. Bize hizmet versin. Biz burada çadirin yaninda baraka yaptik. Orada konakliyoruz. Hayvanlarin yaninda idare ediyoruz. Lavabomuz yok, dusumuz yok. Zorluk çekiyoruz. Her yerde böyle degil. Lavabo var. Kalma yeri var. Su var. Burada içme suyu bile yok. Belediye getirmiyor. Hiç bir hizmet yok göremedim. Bir haftadir buradayiz. Ama yine de memnunuz. Hayvanlarimiz satiliyor."

Bartin Ulus’tan pazara 15 büyükbas hayvan getiren Hasan Ulus, "10 gün oldu geleli. Seyrek gelen var. Kilosunu 60 TL’den satiyoruz. En büyük hayvanimiz 350 kilo. Simental cinsi" dedi.

Büyükbas kurbanlik için siki pazarlik yapan Cumhur Ekmekçi, "Gücümüz yettigince bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Denk getirmeye çalisiyoruz. Siki pazarlik yaptik. Bayramda pazarlik olacak" diye ifade etti.

Kaynak: İHA