Kirsehirli Sehitler Albümde Toplaniyor

Kirsehir’de, Sehit Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi; Içisleri Bakanligi’nin destekledigi proje ile ’sehitler albümü’ olusturdu.

Kirsehirli Sehitler Albümde Toplaniyor
Kirsehir Sehit Aileleri Dernegi Çanakkale Savasi, Istiklal Savasi, 1. Dünya Savasi, Sarikamis, Kibris Harekati, korucu ve sivil sehitler ile terör sehitlerinin hayat hikayelerini tek albümde topluyor. Dernek Baskani Mutlu Kiliçaslan, Kirsehirli sehitlerin hayat hikayelerinin geçmisle gelecek arasinda bir köprü olusturulacagina inandigini ve yeni neslin canlarini vatanlari için feda eden yigit insanlarin hikayesini ögrenmesinin kendileri için de onur verici olacagini söyledi.

Proje kapsaminda yaklasik 1 yillik çalisma sonrasi olusan albümün birer nüshasi ise sehit ailelerine verilecek.

Sehitlerin hikayelerini ailelerinden dinlemenin kendilerinde de heyecana neden oldugunu aktaran Dernek Baskani Kiliçaslan, "Özgeçmisleri ile sehitlerimizin hatiralarini tek albümde topladik. Sehitlerimiz için ahde vefali davranma gayretindeyiz. Çalismalarimiz kapsaminda aileleri dinlerken kamu kurumlarindan da elde bulunan hikayeleri hakkinda bilgiler topladik" dedi.

Sehit Aileleri Dernegi tarafindan Kirsehir’de, daha önceden hazirlanan projeler de sehitler albümü içerisinde yer alacak. Projeler kapsaminda unutulmayacak vatan evlatlari, bayrakla birlesen sehitler, vatan kalesinden cennete ucanlar, gençlik spor bakanligi ile yapilan gönüllü gençler ve sehit aileleri yer aliyor.
Kaynak: İHA