Israil Disisleri Bakanligi Genel Direktörü Ushpiz, 'Ikili Iliskileri' Görüsmek Üzere Fas'a Geldi

Israil Disisleri Bakanligi Genel Direktörü Alon Ushpiz'in, iki ülke arasindaki iliskileri gelistirmek amaciyla Fas'in baskenti Rabat'a geldigi bildirildi.

Israil Disisleri Bakanliginin Twitter hesabindan yapilan açiklamada, "Genel Direktör Alon Ushpiz, Disisleri Bakani Yair Lapid adina, iki ülke arasindaki iliskileri gelistirmek ve güçlendirmek için Fas'a resmi bir ziyarette bulunmaktadir." ifadeleri kullanildi.

Ziyaretin, Israil Disisleri Bakani Lapid ile Fasli mevkidasi Nasir Burita arasinda gerçeklesen telefon görüsmesinin ardindan yapildigi belirtildi.

Ushpiz'in, Rabat ziyareti kapsaminda Fasli mevkidasi Fuad Yezug ve bazi üst düze yetkililer ile bir araya gelecegi ögrenildi.

Fas makamlarindan ise ziyarete dair henüz bir açiklama yapilmadi.

Tel Aviv ile Rabat arasinda geçen yil varilan iliskilerin normallestirilmesi anlasmasinin ardindan Israil, 11 Ocak'ta eski Kahire Büyükelçisi David Govrin'i Fas'a geçici diplomatik misyon sefi olarak atamisti.

Fas Disisleri Bakani Burita, mayis ayinda yaptigi bir açiklamada, "Yakinda karsilikli üst düzey ziyaretler gerçeklestirmeyi umuyoruz." demisti.

Kaynak: AA