'Genç Fikirler Sürdürülebilir Sehirler' Projesi Üçüncü Atölye Çalismasi Gerçeklestirildi

Tepebasi Belediyesi’nin yürütücülügünde hayata geçirilen “Genç Fikirler Sürdürülebilir Sehirler” projesi kapsaminda düzenlenen üçüncü atölye çalismasi Ankara’da gerçeklestirildi.

'Genç Fikirler Sürdürülebilir Sehirler' Projesi Üçüncü Atölye Çalismasi Gerçeklestirildi
Tepebasi Belediyesi, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi’nin 17 sürdürülebilir kalkinma hedefinden biri olan sürdürülebilir sehirler konusunda küresel amaçlar dogrultusunda hedefleri gerçeklestirmek ve yerellestirmeyi bir politika olarak benimsiyor. Belediye bünyesinde faaliyetlerini yürüten Sürdürülebilirlik Merkezi konuyla ilgili çalismalar yaparken; bu kapsamda Tepebasi Belediyesi’nin yürütücülügünde hayata geçirilen ve Avrupa Birligi’nin hibe programi çerçevesinde finanse edilen Genç Fikirler Sürdürülebilir Sehirler projesi devam ediyor. Sürdürülebilir kalkinmanin temel taslarindan olan sürdürülebilir sehirler konusunda gençlerin farkindaligini artirmak, sorumluluk almalarini tesvik etmek amaci ile uygulanan proje ile sivil toplum, sehirlerden sorumlu kamu otoriteleri, üniversite ve özel sektör temsilcileri bir araya gelerek sürdürülebilir sehirler konsepti kapsaminda is birligi gelistiriyor.

Üçüncü atölye çalismasi yapildi

Projenin üçüncü atölye çalismasi 1- 2 Temmuz 2021 tarihinde Ankara’da 25 kisinin katilimi ile pandemi kurallari çerçevesinde gerçeklestirildi.

Iki gün süren atölyenin ilk gününde katilimcilara sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir sehirler için çözümlerle ilgili bilgiler verilirken, Tepebasi Belediyesi’nin Sürdürülebilir Kalkinma kapsaminda gerçeklestirdigi faaliyetler anlatildi. Genç Fikirler Sürdürülebilir Sehirler Projesi hakkinda bilgilendirme yapildiktan sonra, AB projelerine katilim hakkinda bilgilendirme yapildi. Gerçeklestirilen atölye çalismasinin ikinci gününde katilimcilar sürdürülebilir sehirlere yönelik gelistirdikleri çözümleri sundu.

Atölyeye, sürdürülebilir sehirler konusunda akademi, STK ve bireysel bazda çalismalar yapan konusmacilar katilim sagladi. Sürdürülebilir Gelisme odakli egitim konularinda akademik çalismalar yapan Hacettepe Üniversitesi ögretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Öztürk, sürdürülebilir kalkinma amaçlari egitimi ile ilgili teori ve uygulamaya dayali bilgiler verdi. Türkiye’de ambalaj atiklarinin ekonomik ve düzenli geri kazanimi için sürdürülebilir bir geri kazanim sisteminin kurulmasina katkida bulunmak amaciyla çalismalar yapan ÇEVKO adina katilim saglayan Uzman Murat Körük, sürdürülebilir sehirlesme adina yaptiklari çalismalari STK gözüyle aktardi.

Daha önce sosyal ve çevre tabanli STK’larda proje bazli çalismalarda görev alan, son olarak da KompostKent projesinde koordinatör olarak çalisan Uzman Duygu Kural, sehirlerin sürdürülebilir kalkinmaya adaptasyonunda kendi tecrübelerini ve bireysel anlamda yapilan çalismalardan bahsetti.

Genç Fikirler Sürdürülebilir Sehirler projesi

Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan “Erasmus Plus (KA3) Yapilandirilmis Diyalog: Gençler ve Gençlik Alaninda Karar Alicilar Arasinda Toplantilar” programi kapsaminda Tepebasi Belediyesi’nin koordinatörlügünde yürütülen ve Eskisehir Osmangazi Üniversitesi, Sürdürülebilirlik Adimlari Dernegi, MOSAIC (Yunanistan) ve EduEra (Slovakya) ortakliginda gerçeklestirilen çok ortakli bir projedir. “Genç Fikirler Sürdürülebilir Sehirler” projesi ileriki aylarda Eskisehir’de düzenlenecek zirve ile devam edecek.
Kaynak: İHA