Fransa'da Asi Ve Saglik Karti Zorunlu Hale Gelebilir

Fransa Basbakani Jean Castex, Covid-19’un Hindistan’da ortaya çikan Delta mutasyonuna karsi Ulusal Meclis’teki grup baskanlarina yazdigi mektupta, asi zorunlulugu ve saglik karti uygulamasi teklifini sundu.

Fransa'da Asi Ve Saglik Karti Zorunlu Hale Gelebilir


Fransa’da korona virüsün Hindistan’da ortaya çikan Delta mutasyonlu vakalarin artmasiyla birlikte hükümet yeni önlemler planlamaya basladi.

Fransa Basbakani Jean Castex, Ulusal Meclis’teki grup baskanlarina yazdigi mektupta, asi zorunlulugu ve saglik karti uygulamasi teklifini sundu. Mektubu geçtigimiz persembe günü grup baskanlarina gönderdigi ögrenilen Castex’in, konu ile alakali yazili cevap bekledigi ifade edildi.

Basbakan Castex, "Fransizlara bir kez daha zor kisitlamalar getirmekten kaçinmak için yeni önlemler gerekmekte" açiklamasi ile grup baskanlarina çagrida bulundu. Castex’in grup baskanlarina önerdigi önlemler arasinda "asi zorunlulugu" ve Covid-19 hastasi olanlar için "izolasyon zorunlulugu" getirmek oldugu belirtildi.

Castex’in önerdigi diger önlemler ise, negatif test, iyilesme belgesi veya asi sertifikasini tescilleyen ve belirli yerlere erisim imkani saglayan bir saglik karti uygulamasi baslatmak oldugu aktarildi.
Kaynak: İHA