40 Kisilik Müzisyen Grubundan, Kirkpinar'a Davul Zurnali Davet

Geleneksel kiyafetlerle Edirne’nin caddelerini dolasan davul zurna ekibi, vatandaslari 9 Temmuz’da baslayacak 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ne davet ediyor.

40 Kisilik Müzisyen Grubundan, Kirkpinar'a Davul Zurnali Davet
Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Güres Federasyonu ve Yagli Güres Düzenleyen Kentler Birligi tarafindan hazirlanan, "Covid-19 Pandemisi Sürecinde Düzenlenecek Yagli Güres Organizasyonlarinda Alinacak Tedbirlere Iliskin Kilavuz" kapsaminda Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin salgin tedbirlerinin uygulanmasi sartiyla kisitli sayida seyirci ile bu yil gerçeklestirilmesine onay verdi. Bakanligin kararinin ardindan, 9-10-11 Temmuz tarihleri arasinda Sarayiçi Er Meydani’nda gerçeklestirilecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri için kente on binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Geleneksel kiyafetlerle caddeleri dolastilar

660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde bu yil görev yapacak olan 40 kisilik müzisyen grubu, sabahin erken saatlerinde geleneksel kiyafetlerini giyip Edirne’nin caddelerini dolasti. Sarayiçi Er Meydani’nda gerçeklesecek olan yagli güreslere vatandaslari davet etmeye basladi.

Güresler öncesi geleneksel usullerle davet gelenegini sürdüren davul zurna ekibi, Edirne Valisi Ekrem Canalp’i de ziyaret etti. Güres havalari çalarak Valilik bahçesine gelen ekibi kapida karsilayan Edirne Valisi Ekrem Canalp, geleneklere uygun olarak ekip sefine bahsis verdi. Geleneksel davul zurnali davet, güreslerin baslayacagi 9 Temmuz Cuma gününe kadar sürecek.

Sef Alaattin Zurnaci, "Yagli güreslerin baslayacagini herkese duyuruyoruz, ayrica Kirkpinar’i tanitiyoruz. Herkesi Kirkpinar’a bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA