Ziraat Fakültesi'nde Mezuniyet Coskusu

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi, 2020-2021 Akademik Yili içerisinde diploma almaya hak kazanan ögrenciler için genis katilimli bir mezuniyet töreni düzenledi. Törende 300 ögrenciye ani belgeleri dagitildi.

Ziraat Fakültesi'nde Mezuniyet Coskusu
Görükle Kampüsü Atletizm Pisti’nde gerçeklestirilen törene Bursa Vali Yardimcisi Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Irfan Kiristioglu ve Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Osmangazi Belediye Baskan Yardimcisi Bülent Hamdi Cingil, Bursa Il Tarim ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Tarim A.S. Genel Müdürü Semih Polat, Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hüseyin Yildiz, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, akademisyenler, mezun ögrenciler ile aileleri katildi.

Törende konusan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, gida güvenligi konusunun son yillarda büyük bir önem kazandigina isaret etti. Özellikle gida arz güvenliginin pandemi sürecinde ön plana çiktigini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “YÖK Baskanligimiz, üniversitelerin ihtisaslasmasi noktasinda degerli bir çalismaya imza atti. Türkiye’de 16 Arastirma Üniversitesi belirlemislerdi. Bizler de bu 16 üniversite içerisinde yer aliyoruz. YÖK, bu üniversitelerin güçlü oldugu alanlar ile sektörleri bulusturmayi hedefledi. Bursa Uludag Üniversitesi için gida arz güvenligi ve otomotiv sektörlerini belirledi. Burada gida arz güvenligi içerisinde de hayvan besleme ve gida biyoteknolojisi üst basliklarindaki sektörlerle eslestirildik. Hayvan besleme alaninda yetkinlik olarak Türkiye’de tek üniversiteyiz” dedi.

Mezun olan ögrencilerin Türkiye’nin en iyi ziraat fakültelerinden birinde çok degerli bilgilerle donatildigina isaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, bu önemli günlerinde kendilerini yalniz birakmayan velilere ve akademisyenlere tesekkür etti. Mezun ögrencilere seslenen Rektör Kilavuz, “Kiymetli gençler, bugün mezun oluyorsunuz. Hayatin en kolay dönemini kapatiyorsunuz. Simdi hayat serüveniniz basliyor. Inis ve çikislariniz olacak. Önemli bir görev ifa edeceksiniz. Birçok insanin hayatina dokunacaksiniz. Teknolojik bilgilerle geleneksel bilgileri harmanlayacak ve yine insanligin hizmetine sunacaksiniz. Insallah bir gün geriye baktiginizda çok güzel hizmetler yapmis oldugunuzu göreceksiniz. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun” seklinde konustu.

Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Turgut ise salgin sürecinde yüz yüze mezuniyet töreni yapamadiklarini, ancak salgin sürecinin hafiflemesinin ardindan 36. ve 37. dönem mezunlari için ortak bir tören düzenlemeye karar verdiklerini aktardi. Fakülte olarak toplam 9 bölümde 129 ögretim elemani ile egitim-ögretim faaliyetlerini sürdürdüklerinin altini çizen Dekan Prof. Dr. Ilhan Turgut, “Bugün 8 programda lisans egitimini tamamlayan 300 ögrencimizi mühendis olarak ugurlamanin gururunu yasiyoruz. Aramizda, gönüllü elçilerimiz olarak gördügüm 9 ülkeden toplam 15 yabanci uyruklu mezunumuz da diplomalarini alacaklar. 37. Dönem birincimiz de bu ögrencilerimizdendir. En çok ögrencimiz Yunanistan’dandir. Genç meslektaslarimi tebrik ediyorum. Dört yil birlikte oldugumuz ögrencilerimizin bilimsel ve kültürel yönden, vatanina ve milletine bagli olarak yetismelerinde katkilari nedeniyle basta akademik idari personelime ve siz degerli ailelere de sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Günümüzde tarimin stratejik bir nitelik kazandigini söyleyen Prof. Dr. Ilhan Turgut; “Gida arz ve güvenligi ülkemizin de öncelikleri arasindadir. Saglikli ve kaliteli gida üretimini gerçeklestirmek ve sürdürmek bizlerin en önemli görevidir. Genç mühendislerimize bu konuda büyük sorumluluk düstügü kanisindayim” açiklamasinda bulundu.

Açilis konusmalarinin ardindan dereceye yapan ögrencilere hediyeleri takdim edildi. Yas kütügüne plaket çakilmasi ve ani belgelerinin dagitilmasinin ardindan ögrencilerin hep birlikte kep firlatmasiyla birlikte tören sona erdi.
Kaynak: İHA