Tayvan'da Asi Onayinda Kisa Yol Düzenlenmesinin Planlandigini Ögrenen Kovid-19 Asi Komitesi Üyesi Istifa Etti

Tayvan'da üretilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarini degerlendirmek üzere kurulan komitede uzman olan Chen Pei-jer, asi onay süreci için kisa yol düzenlenmesinin planlandigini ögrenmesinin ardindan istifa etti.

Hükümet destekli arastirma enstitüsü olan Academia Sinica üyesi Chen, Tayvan Gida ve Ilaç Idaresi'nin gelistirilmekte olan iki asiya onay vermek için bir kisa yol düzenlemeyi planladigini ögrendi.

Siyasetin bagimsiz, bilimsel bir sürece müdahale ettigini hissettigi için istifa ettigini belirten Chen, önerilen kisa yolun yeterli bilimsel kanita veya küresel taninirliga sahip olmadigini söyledi.

Chen’in istifasi önerilen kisa yola dair tartismalara yol açti.

Söz konusu kisa yolla, son asama testleri tamamlanmayan asilarin insanlarda acil kullanimina onay verilmesinin önünün açilacagi bildirildi.

Tüm süreçleri saglikli sekilde tamamlanmamis asilarin ise yarayip yaramayacagi ve tasiyacagi muhtemel riskler endiseye sebep oldu.

Kullanilan küresel asilar, asilanan ve asi vurulmayan gruplarin dikkatle izlenmesi sonucu elde edilen verilerin onaylanmasi sonucunda klinik denemelerin son asamasindan geçebilmisti.

Kaynak: AA