Sinop'ta Pazara Gelenler Için Randevusuz Asi Merkezi Kuruldu

SINOP – Pazara gelen esnaf ve vatandaslarin asiya ulasimini kolaylastirmak amaciyla Sinop Il Saglik Müdürlügü tarafindan halk pazari güzergahi üzerinde bir okulda randevusuz asi merkezi kuruldu. Her hafta pazartesi ve persembe günleri kurulan pazar için bugünlere özel olarak Cumhuriyet Ilkokulu’ndaki merkez faaliyete geçirildi.

Sinop'ta Pazara Gelenler Için Randevusuz Asi Merkezi Kuruldu
Okulun disina asilan yazi ile duyurusu yapilan merkeze ilk gün ilgi yogun oldu. Pazara alisveris yapmak için gelenler, alisverisini yapip geri dönenler ve is yogunlugundan firsat bulmayan esnaf yakinindaki bu merkezde asisini yaptirdi. Iki farkli asi çesidi de burada vatandaslar için hazir tutuldu. Ilk doz veya ikinci doz asisini olmak için buraya gelenler yapilan kisa bir kayit isleminin ardindan randevusuz olarak hizmete ulasim saglayabildi. Açilan 2. randevusuz asi merkezi olma özelligini tasiyan bu merkezle ildeki asilama oranlarinin daha da yükseltilmesi amaçlaniyor. Sinop’ta 5 Temmuz 2021 saat 18.59 itibariyla 113 bin 762 birinci doz, 65 bin 24 ikinci doz olma üzere toplamda 185 bin 223 doz asi yapilmis durumda.

Halk Sagligi Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Murat Gümüs, “Bugüne kadar açtigimiz 2. merkezimiz oldu. Daha önce Asiklar Dügün Salonu’nda bir merkezde asilama yapiyorduk. Pazarin kuruldugu günlerde özellikle asi yaptirabilecek kisilerin yogunlugunun arttigi düsünülerek pazar alaninin yaninda bir okulda da randevusuz asi merkezi açmayi düsündük. Vatandaslarimizin da ilgisiyle karsilastik. Ilerleyen günlerde de bu ilginin daha da artmasini Yogun bir asilama yapmayi bekliyoruz. Insallah kisa zamanda tüm nüfusumuzu asilayarak toplumsal bir bagisiklik saglama adina önemli bir adim atmis oluruz. Asi olmazsak Kovid-19’a yakalandigimizda agir geçirme ihtimalimiz daha fazla olacaktir. Asi bunlardan korunmamiza fayda saglayacaktir Asi yaptirmamiz kendimiz için fayda saglayacaktir. Vatandaslarimizi Pazartesi ve Persembe günleri 9.30 – 16-30 saatleri arasinda randevusuz olarak asilarini yaptirmalari için merkezimize bekliyoruz” dedi.

Pazarda esnaflik yapan ve asi olmak için merkeze gelen Elif Akarsu Karakeskin, “Bizim için çok büyük kolaylik. Çünkü esnaflik yapan insan bos vakit bulmakta zorlaniyor. Biz hem ev hanimiyiz. Hem esnafiz. Hem çocuklarimizla ilgilenmemiz gerekiyor. Vakit bulmak zor. Ama bu sekilde ayagimiza geldigi için çok memnunuz. Herkesin gelip asi yaptirmasini tavsiye ederiz. Saglikçilar hastanede bizim için çaliyor buraya ayagimiza kadar geliyorlar onlara da çok tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA