Sadikoglu, Istanbul'da Malatyali Is Insanlariyla Bir Araya Geldi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Istanbul’da düzenlenen toplantida Malatyali is insanlari ile bir araya geldi.

Sadikoglu, Istanbul'da Malatyali Is Insanlariyla Bir Araya Geldi
Malatyali is insanlarinin varliginin Malatya TSO’ya güç kattigini belirten Baskan Sadikoglu, “Bileginizin gücüyle, mücadeleci ruhunuzla, ne zorluklarla buralara geldiginizi biliyoruz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan Istanbul’da düzenlenen toplantida Baskan Sadikoglu ve Malatyali Is insanlari bir araya geldi.

Malatyali Osman Yurdakul’un isletmecisi oldugu Retaj Royale Istanbul Otel’de düzenlenen toplantiya katilim yogun oldu. Malatya’nin yöresel yemeklerinin ikram edildigi toplantida is insanlarina Malatya türkülerinden olusan müzik dinletisi de sunuldu.

“Baskanimiz genç ve dinamik”

Malatyali Isadamlari Dernegi (MIAD) Baskani Yunus Akdas, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanimiz genç, dinamik ve atilgan. Üstelik TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olmasi sebebiyle de bir Malatyali is insani olarak bizler bundan dolayi mutluyuz. Istanbul’da Malatya’mizin yemeklerinin gastronomisinin tanitimi için gösterdigi özveriden ve emeginden dolayi kendisine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

“MIAD olarak her konuda yaninizdayiz”

Birlik ve beraberligin üst seviyede yasandigi toplanti için Malatya TSO Baskani Sadikoglu’na tesekkür eden Akdas, “Bazi arkadaslarimiz Malatya’da yatirim yapiyor ama çalistiracak personel bulamiyor. Ben gazetelerde okuyorum, Malatya’da issizlik oranlarinin çok yüksek oldugunu. Ancak arkadaslar da çalisacak insan bulamadiklarini söylüyorlar. Türkiye’de oldugu gibi Malatya’da da insan kaynaklari planlamasinda problemimiz var. Degerli baskanim, bu anlamda çalismalarda biraz daha hassasiyet istiyoruz. Siz çaliskan bir kardesimizsiniz, planlamayi yapabilirsiniz. Biz MIAD olarak her konuda yaninizdayiz” ifadelerine yer verdi.

“Sizlerle bir araya gelmeden gitmek olmazdi”

Katilimlarindan dolayi Malatyali Is Insanlarina tesekkür ederek konusmasina baslayan Malatya TSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “AB Cografi Isaret tescilli Malatya Kayisisi basta olmak üzere, ilimizin yöresel lezzetlerini tanitmak üzere geldigimiz Istanbul’da siz degerli is insanlarimizla bir araya gelmeden gitmek olmazdi. Bizleri kirmayip, degerli zamanlarinizi ayirarak davetimize icabet ettiginiz için tesekkürlerimi sunuyorum. Göreve geldigimiz 2018 yilindan bu yana vizyonumuz, sehrimiz sanayisi ve ticareti için yeni ufuklar açmak oldu. Nitelikli yatirimlarla Malatya sanayisinin bölgesinde hak ettigi konuma ulasmasi için gece gündüz çalisiyoruz. Yüksek istihdam hedeflerimiz dogrultusunda gerek sanayi bölgelerimiz gerekse ticari isletmelerimiz için sayisiz projeye imza attik ve atmaya da devam ediyoruz” dedi.

“Insan kaynaklari ofisi açiyoruz”

Malatya TSO bünyesinde açacaklari “Insan Kaynaklari Ofisi” hakkinda bilgi veren Baskan Sadikoglu, “Malatya TSO olarak bir taraftan organize sanayimizi gelistirirken, diger taraftan da issizlikle ilgili sikintilari çözmeye çalisiyoruz. MIAD baskanimizin da ifade ettigi gibi fabrikalar zaman zaman personel bulmakta zorluk çekebiliyor. Odamiz bünyesinde insan kaynaklari ofisi açiyoruz. Bu ofisimiz hem fabrikalarin personel ihtiyacini sistemine kaydedecek, hem de is ihtiyaci olan insanlarin basvurusunu alacak. Böylelikle mevcut isletmelerle birlikte yeni kurulacak fabrikalarin personel ihtiyacini en saglikli sekilde saglayarak, insan kaynaklari konusunda saglam bir köprü görevi görecegiz” ifadelerini kullandi.

“Bizim için öncü kuvvetsiniz”

Istanbul, Ankara, Kocaeli gibi sanayisi gelismis büyüksehirlerde yatirimlari olan Malatyali is insanlarinin varliginin Malatya’ya, Malatya TSO’ya güç kattigini belirten Baskan Sadikoglu, “Malatyali hemsehrilerimizin birçogu bizi kirmayip ilimize yatirim yapmaya geldi. Göreve geldigimizde OSB’de birçok arsa bos dururken bugün organize sanayimize 380 tane müracaat eden is insanimiz var. Gayretlerimizde bakanliklardan organize sanayi için en büyük bütçeyi alan il olduk. OSB’mizi sizler için hazir hale getirmeye çalisiyoruz. Malatya’nin bütün ilçelerinden gelip burada ciddi anlamda basarilara imza atan hemsehrilerimiz var. Bu anlamda biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bizim için öncü kuvvetsiniz. Israil’den örnek verecek olursak, nüfusu çok küçük olmasina ragmen STK’lar ile birbirlerine sahip çiktiklari için bugün dünyada söz sahibi olma gücünü kendilerinde bulabilmisler. Sizler de ciddi isler yapiyorsunuz. Burada birçok firma sahibi insanimiz var. Bu markalarin küresel anlamda ekonomiye güç verecek duruma gelmesi çok önemli. Hepinizin kendi bileginizin gücüyle, mücadeleci ruhuyla ne zorluklarla buralarda oldugunuzu ben biliyorum. Malatyalilarin burada birbirine sahip çikmasi gerektigine inaniyorum. Birliktelik ruhumuzu kaybetmemeyi arzu ediyoruz. Birbirimize sahip çikmamiz, yeni gelen arkadaslarimizin önünü açmaniz gerekiyor. Yeni markalarin olusmasi bizi mutlu edecektir. Birliktelik ruhunun devam etmesi adina bir kardesiniz olarak da sizlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Sadikoglu’nun konusmasinin ardindan, Malatya TSO’nun son üç yilda yapmis oldugu çalismalari anlatan video, salonda bulunanlara izlettirildi. Oldukça samimi bir ortamda geçen toplanti, hatira fotograflari çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA