Saadet Ögretmen Açilista Gözyaslarini Tutamadi

Türkiye genelinde çocuk ihmal ve istismariyla mücadele eden UCIM Dernegi’nin 4’üncü önleme merkezi Erzurum’da açildi. Açilis konusmasini yapan UCIM Genel Baskani Saadet Özkan gözyaslarini tutamadi.

Saadet Ögretmen Açilista Gözyaslarini Tutamadi
Saadet Ögretmen Çocuk Istismari ile Mücadele Dernegi (UCIM), “Güçlü UCIM, Güçlü Çocuklar” sloganiyla baslattigi kampanya kapsaminda toplanan bagislarla Erzurum’da önleme merkezini açti. Aziziye ilçesine bagli Dadaskent’te bulunan önleme merkezinin açilisina Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Hasan Sahin, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak, UCIM Genel Baskani Saadet Özkan, UCIM Genel Baskan Yardimcisi Yücel Ceylan ve çok sayida davetli katildi.

Ihmal ve Istismari Önleme Merkezi’nde, basta çocuklar ve ebeveynler olmak üzere çesitli meslek gruplarina sahada egitimler verilecek, ihmal ve istismar üzerine kamu spotlari, videolar, kitapçiklar hazirlanarak, internet üzerinden ve sahada bizzat kisilere ulasilacak. Özellikle ebeveynler, çocuklar, muhtarlar, avukatlar, doktorlar, saglik çalisanlari ve ögretmenlere egitimler vererek ihmal ve istismara karsi mücadele verecek olan merkez, bünyesinde çok sayida avukat, doktor ve psikolog görev alacak.

Açilis konusmasini yapan UCIM Genel Baskan Danismani Av. Aysegül Aydogan, “Ilkini Izmir’de açtik, ikincisini Konya’da, üçüncüsünü Istanbul’da bugün dördüncüsünü Erzurum’da açmanin hakli gururunu yasiyoruz. Herkesin hayatinda belli dönüm noktalari vardir. Banim hayatimdaki dönüm noktam UCIM’le tanismak oldu. 2017 yilinda çocuklar için kendini adayan, çocuklarin kilina bile zarar gelmesine müsaade etmeyecegim diyen Saadet Ögretmenimiz bir mesale yakti ve o mesaleyi Yücel Ceylan da o mesaleyi sirtlanarak UCIM’i kurdu. Destek veren herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Sonuna kadar destek olacaklarini ifade eden Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak, “Erzurum’da bir önleme merkezi açildi. Burada çok büyük bir emek var. Katkisi olan herkese gönülden tesekkür ediyorum. Sonuna kadar sizlerin yanindayiz ve destekçiniziz” seklinde konustu.

UCIM’in çok önemli bir konumda oldugunu belirten Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, “UCIM Erzurum ekibinin bu konuyla ilgili çalismalari, faaliyetleri bizim hosumuza gitti. Bizler görevimiz geregi yerel yönetimler olarak bölgemizde faaliyet gösteren bütün STK’larla iletisim halindeyiz ama UCIM’in söyle bir özelligi var; onlar bizim kavram olarak melek dedigimiz çocuklarin önümüzdeki süreç içerisinde hiçbir sekilde problemle karsilasmamalari için bir önleme merkezi kuruyorlar. Sonraki süreçte baslarina bir sey geldiginde hukuki, psikolog ve aile olarak yanlarinda duruyorlar. Verilen bu mücadeleyi gördügümüz zaman kayitsiz kalmamiz mümkün degildi” açiklamalarinda bulundu.

Açilis konusmasi sirasinda gözyaslarini tutamayan UCIM Genel Baskani Saadet Özkan, “Çocuklar bizim kahramanimiz. Artik çocuklar konusmaya basladilar. Bize gelen mesajlarda 35-40 yasin üstünde binlerce kadin, erkek yasadiklari cinsel istismarin mesajini attigi gün üstümden 6 gün boyunca pijamalarimi çikarmadigimi fark ettim. Bunlari ruh sagligi uzmanlarimizla inceledigimizde yüzde 53’ünün annesinin bu durumu örtbas ettigini, geriye kalan yüzdenin de bu durumu kendi içinde hesaplastigini ögrendik. Anladik ki su anda çocuklar susmuyorlar. Biz mahkeme koridorlarina gittigimizde ebeveynler sikayetlerinden vazgeçerken o küçücük çocuklar ’ben sikayetçiyim hakim amca hakime teyze’ diyorlar. Kahraman bizler degiliz kahraman olan konusan, kendilerine yapilan fenaliga ses çikartan çocuklar” ifadelerini kullandi.

UCIM Genel Baskan Yardimcisi Yücel Ceylan da konusmasinda çocuk ihmal ve istismari ile mücadelenin önemini vurguladi.

Konusmalarin ardindan UCIM tarafindan protokol üyelerine plaket takdim edildikten sonra ‘Ihmal ve Istismari Önleme Merkezi’nin açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA