Nakliye Sirketleri Ve Tir Sürücüleri Sarp Sinir Kapisinda Eylem Yapti

Rusya ve Kazakistan’in Türk nakliyecilerine karsi uygulamasi tepkilere neden oldu. Sarp Sinir Kapisinda bir araya gelen çok sayida nakliye sirketi sahibi ve tir sürücüsü, basin açiklamasi düzenleyerek Dozvola uygulamasini protesto etti.

Nakliye Sirketleri Ve Tir Sürücüleri Sarp Sinir Kapisinda Eylem Yapti
Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açilan Artvin’in Sarp Sinir Kapisinda nakliye sirketi sahipleri ve tir sürücüleri bir araya gelerek basin açiklamasi düzenledi.

Türkiye’nin birçok noktasindan gelen nakliyat firma sahipleri ve tir sürücüleri ellerine aldiklari Türk bayraklariyla dozvola uygulamasini kaldirilmasini istedi.

Nakliye sirketi sahibi Burak Ay yaptigi açiklamada, “Ülkemizin dünya yollarindaki bayrak tasiyicisi olan biz karakolu nakliyeciler, maalesef ihracat ülkesi olmamiza ragmen özellikle Kazakistan’in sadece Türk nakliyecilere yasattigi geçis belgesi sorunu nedeniyle Orta Asya ülkelerine ihracatimizi tasiyamayacagi hale geldi. Dünyayi saran korana virüs nedeniyle virüsün baslangiç anindan itibaren Türkmenistan tüm ülkelere kara sinir kapilarini kapatmasi nedeniyle Türkmenistan üzeri Özbekistan, Kirgizistan ve Tacikistan’a yapilan tüm tasimalar mecburen Kazakistan üzerinden yapilmak zorunda kaldi. Dünya Ticaret Kanunu’na göre hiçbir ülke transit geçislerde kisitlama yapmazken, kanunlarin ötesinde Türk dünyasinin üyelerinden olan Kazakistan’in diger Türk Dünyasi üyesi olan biz Türk nakliyecilerine karsi bu uygulamasi kabul edilemez” ifadelerini kullandi.

Basin açiklamasinin ardindan grup sessiz bir sekilde dagildi.
Kaynak: İHA