Muratpasa Inovasyon Günleri Basliyor

Muratpasa Belediyesi’nin pandemi döneminde çevrimiçi egitim, seminer ve koçluk programlariyla çalismalarini sürdüren yenilik, bulus ve girisim destekleme merkezi ASSIM Inovasyon Merkezi, simdi, Antalya’dan yenilikçi, özgün ve katma degeri yüksek is fikirlerini is dünyasiyla bulusturacagi Muratpasa Inovasyon Günleri’ni baslatiyor.

Muratpasa Inovasyon Günleri Basliyor


Muratpasa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezleri (ASSIM) bir yili askin süredir devam eden covid-19 pandemisi sürecinde, düzenlendigi çevrimiçi programlar, egitimler ve seminerlerle girisimci adaylari, girisimciler ve sivil toplum kuruluslariyla çalismalarina devam ediyor.

“3 ay sonra çevrimiçi programlar basladi”

ASSIM Inovasyon Merkezi, geçen yil mart ayinda ilk resmi covid-19 vakasinin kamuoyuyla paylasilmasiyla yüz yüze etkinliklerine ara verirken 3 ay içinde hazirliklarini tamamladi ve haziran ayiyla birlikte çevrimiçi programlara basladi.

Ilk program, Association for Coaching Antalya Koordinatörlügüyle yürütüldü. Ayni zamanda sosyal sorumluluk projesi olan çalismada 22 gönüllü koç 22 girisimciye ‘belirsizlikle basa çikma ve islerini yönetme’ basliginda çevrimiçi ücretsiz koçluk seansi düzenledi.

Program, eylül ayinda tamamlandi.

“ASSIM teknoloji merkezi”

Kurulus adimlari pandemi öncesinde atilan ASSIM Teknoloji Merkezi, bu süreçte çevrimiçi seminerlere çalismalarina basladi.

Inovasyon, tasarim, prototipleme konularinda atölye çalismalari, egitimler ve seminerlerle gençlere, girisimcilere ve girisimci adaylarina hizmet vermeyi hedefleyen Merkez ilk etkinligini subat ayinda gerçeklestirdi.

Çevrimiçi seminer programlarinin ilk konugu dünya otomotiv sektörünün devlerine tasarim hizmeti veren Sedat Öztürk oldu. Merkez, ilerleyen aylarda, elektrikli araç teknolojileri ve gelecegi, is dünyasinda dijital tasarim ve sanal gerçeklik, Türkiye’de solar enerji ve enerji sektörünün durumu, elektrikli ulasim çagi basliklarinda çevrimiçi seminerler düzenledi.

Düzenlenen seminerlere 200 kisi çevrimiçi olarak katildi.



“STK’lara koçluk destegi”

Mart ayinda ASSIM’de yer alan sivil toplum kuruluslarina yönelik kapasite gelistirme egitimlerinin ardindan olusturulan proje guruplarina Association for Coaching Antalya Koordinatörlügü is birliginde koçluk programi düzenlendi.

48 sivil toplum kurulusundan temsilciler çevrimiçi platformlarda koçlarla bir araya geldi, iletisim becerileri, çatisma yönetimi, diyalog kültürü ve müzakere, alternatif düsünme becerisi konularinda koçlarla görüsmeler yapti. Proje, haziran sonunda tamamlandi.

“Güçlenen kanatlar” “

Nisanda ise Uluslararasi Koçluk Federasyonu ICF Global’in Türkiye’deki imtiyazli kurulusu ICF Türkiye, AKEV Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla Iletisim Uygulama ve Arastirma Merkezi ve ASSIM Inovasyon Merkezi is birligiyle ‘Güçlenen Kanatlar - Genç Girisimci Koçlugu’ projesi baslatildi. ICF Türkiye gönüllü koçlari, is fikri olan 20 üniversite ögrencisiyle girisimcilik kültürü kazandirmak ve girisimcilige olan egilimlerini ortaya çikarmak amaciyla görüsmeler yapti. Temmuz ayinda koçluk görüsmeleri tamamlanan gençlere, ASSIM Inovasyon Merkezi’nde is fikirlerini gelistirmek için destek verilecek.

“Ilk sosyal girisimcilik programi”

ASSIM Inovasyon Merkezi, yine nisan ayinda Habitat Dernegi ve Team Coaching destegiyle Antalya’nin ilk ‘Sosyal Girisimcilik Programi’ni baslatti. Egitim, kültür-sanat, çevre, engelsiz yasam, saglik, gençlik, toplumsal cinsiyet ve kadin, spor, turizm, tarim ve kentsel tasarim konularinda is fikri olanlar veya bu konularda bir sorunu çözmek isteyen sosyal girisimci ve girisimci adaylarina açik programa 95 basvuru oldu. Türkiye’nin her yerinden basvuru alan programda 30 is fikri ön elemeyi geçti. Ön elemeden geçen is fikri sahipleri, agustosta çevrimiçi sosyal girisimcilik egitimlerine katilacak.

“Muratpasa inovasyon günleri”

ASSIM Inovasyon Merkezi, simdi de girisimcilik ve inovasyon kültürünü yayginlastirarak Antalya’dan katma degeri yüksek, özgün ve yenilikçi projeler ortaya çikarmayi hedefleyen Muratpasa Inovasyon Günleri’ni baslatiyor.

Muratpasa Inovasyon Günleri’nde yenilikçi bir fikre sahip herkes basvuruda bulunabilecek. 7 Temmuz’a kadar devam edecek basvurularin ardindan temmuz ve agustos aylarinda girisimcilik ve is fikirleri egitimleri gerçeklestirilecek. Ilk egitim programi 12 - 14 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Agustosta tamamlanacak egitimlerin ardindan is fikri sahiplerine, is dünyasi ile etkilesim, ön kuluçka, kuluçka ve ortak çalisma alanlari, mentorluk, danismanlik gibi destekler verilecek. Bu destekleri alan girisimci adaylari eylül ayinda final programina alinacak. Final programinda, yenilikçi ve özgün fikirler is insanlariyla bulusacak ve olusturulacak jüri en iyi is fikirlerini belirleyecek.
Kaynak: İHA