Milli Egitim Bakani Selçuk 15 Bin Mahallede Birer Okulun HEM'e Dönüstürülecegini Duyurdu Açiklamasi

'Bu mahallelerdeki birer okulumuzu okul disi saatlerde ve hafta sonlarinda halk egitim merkezine dönüstürüyoruz' 'Çünkü yaklasik 1000 kadar olan halk egitim merkezimiz yetmiyor, çok büyük bir talep var, müthis bir basvuru var'.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, hayat boyu ögrenmenin önemine isaret ederek, "Türkiye'de 15 bin mahalle belirledik. Bu mahallelerdeki birer okulumuzu, okul disi saatlerde ve hafta sonlarinda halk egitim merkezine (HEM) dönüstürüyoruz." dedi.

Bakan Selçuk, Sehitkamil ilçesindeki Mervesehir Halk Egitim Merkezinin açilisinda yaptigi konusmada, HEM'leri çok önemsediklerini söyledi.

Egitimi besikten mezara kadar gördüklerini ve bu prensibi izlediklerini ifade eden Selçuk söyle konustu:

"Bunun sadece sohbetini degil, geregini yapmakla mükellef insanlariz. Türkiye'de yasayan her insanimizin erisimini artiracak hizmetler olan çalismalar bir kat daha artiyor. Biz eger bu kurumlari kurmazsak, gelistirmezsek, insanlarin yasam boyu egitim alma imkanlari daralacak ve biz durdukça paslanacagiz. O yüzden de HEM'leri çok önemsiyoruz ve Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügümüz vasitasiyla çok çesitli projelere imza atiyoruz. Türkiye'de 15 bin mahalle belirledik. Bu mahallelerdeki birer okulumuzu, okul disi saatlerde ve hafta sonlarinda HEM'e dönüstürüyoruz. Çünkü yaklasik 1000 kadar olan halk egitim merkezimiz yetmiyor, çok büyük bir talep var, müthis bir basvuru var. O yüzden de yeni binalar yapamiyorsak, yeni birtakim merkezler olusturamiyorsak ne yapabiliriz diye düsünürken arkadaslarimiz 15 bin okulumuzu 15 bin mahallemizde seçip HEM yapmaya karar verdik."

Birkaç ay önce köy muhtarlarina bir mektup yazdigini ve köylerde yasayan yetiskinler için de isterlerse HEM açabileceklerini söyledigini animsatan Selçuk sunlari kaydetti:

"Yeni bir bakis açisi gelistirip her köyümüzde isterlerse, dilerlerse 386 alandan herhangi birine 8-10 yetiskinin bir araya gelmesiyle beraber orayi HEM yapariz dedik. Su ana kadar 100 bini asan kursiyerimiz var ve bu arkadaslarimiz bu kurslari, bu sertifikalari aldiktan sonra kooperatifler kuruyorlar ve ürettiklerini satiyorlar. Özellikle bu kadinlar arasinda daha yaygin olarak görülen bir sey. Iste tam da 2023 Egitim Vizyonu'nda egitimde firsat adaleti dedigi sey de bu. Firsat esitligi degil, firsat adaleti. Çünkü esitlik, herkese esit vermektir, adalet ise hak ettigi seyi vermektir. Herkesin hak ettigini alabilmesi halk egitim merkezlerimizi yeni bir çitaya kavusturuyoruz. 'Herkes Için Her Zaman Her Yerde' sloganiyla çalismalarimiza devam edecegiz."

- Suriyeli ögrencilere destek çagrisi

Bakan Selçuk, Gaziantep'teki yeni HEM'in olusturulmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

AB'nin bu gibi desteklerinin artmasini beklediklerine dikkati çeken Selçuk, yeni yapilan HEM gibi yeni 100 daha tesis beklediklerini aktararak, "Türkiye, Suriyelilerin misafir edildigi bir yer. Biz bu insanlara da hizmet etmeyi gönülden sürdürüyoruz. Bu anlamda Suriyeli misafirlerimizin okullasmasi oraninda her geçen gün dünya rekorlari kiriyoruz. Sadece Sehitkamil'de ilkokul 1. sinifa baslayacak ögrenci sayisi 6 bin 600. Bu rakam, dünyada birçok ülkenin bir araya gelip de göçmen olarak dahi alamadigi sayi. Bunlarla ilgili destekler tüm insanligin vicdani olarak, tüm insanligin barisa hizmeti olarak önemli diye düsünüyorum." dedi.
Kaynak: AA