Milli Egitim Bakan Yardimcisi Özer, Tekirdag'da Mesleki Egitimde Döner Sermaye Üretiminin 5 Kat Arttigini Belirtti

'Tekirdag'da mesleki egitim özellikle Kovid19 salgini ile mücadele günlerinde inanilmaz bir performans gösterdi. Maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten tek kullanimlik önlük ve tuluma kadar ihtiyaç duyulan hemen hemen tüm ürünler üretilebildi. Bu süreçte ilkler de yasandi. Ilk N95 maske makinesi Hatay ile birlikte Tekirdag'da üretildi'

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, Tekirdag'in mesleki egitimde çok güçlü bir noktaya geldigini belirtti.

Özer, Tekirdag Milli Egitim Müdürlügünde gerçeklesen degerlendirme toplantisinda yaptigi açiklamada, Bakanligin mesleki egitimde egitim, üretim, istihdam çevrimini güçlendirmek için son yillarda çok önemli adimlar attigini, bu adimlarin sonunda sahada çok önemli dönüsümler yasanmaya baslandigini söyledi.

Tekirdag'in mesleki egitimde oldukça güçlü bir noktaya geldigini ifade eden Özer, sunlari kaydetti:

"Tekirdag'da mesleki egitimi güçlendirmek için her türlü destegi sagliyoruz. Tüm arkadaslarimiz yogun çaba içerisindeler. Sektörle isbirliklerimizin ölçegi giderek büyüyor. Ögrencilerimizin mesleki egitime yönelimleri de artmaya basladi. Okullarimizin altyapi ve atölye eksikliklerini giderdik. Tekirdag'da uygulamali egitim için çok önemli olan döner sermaye kapsaminda yapilan üretim miktari da oldukça artti. Örnegin, döner sermaye kapsaminda Tekirdag'da mesleki egitim okullarimizda yapilan üretimden elde edilen gelir 2017 yilinda 2 milyon iken bu miktar Kovid-19 salginina ragmen 2020 yilinda 10,7 milyon liraya yükseldi. Yani Tekirdag'da mesleki egitimde üretim kapasitesi son üç yilda bes kat artti."

-Türkiye'de N95 maske makinesi Tekirdag'da üretildi

Kovid-19 salgini ile mücadele günlerinde mesleki egitimde üretim kapasitesini toplumun ihtiyaçlarini karsilamak üzere harekete geçirdiklerinin altini çizen Özer, söyle devam etti:

"Tekirdag'da mesleki egitim özellikle Kovid-19 salgini ile mücadele günlerinde inanilmaz bir performans gösterdi. Maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten tek kullanimlik önlük ve tuluma kadar ihtiyaç duyulan hemen hemen tüm ürünler üretilebildi. Bu süreçte ilkler de yasandi. Ilk N95 maske makinesi Hatay ile birlikte Tekirdag'da üretildi. Türk tekstil Vakfi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde N95 maske makinesi üretilerek birçok ilimize gönderildi. Tüm bu gelismeler Tekirdag'da mesleki egitimin geldigi noktayi göstermesi açisindan son derece önemli basarilar.

Mesleki egitimde patent, faydali model, tasarim ve marka tescilini artirmak için AR-GE merkezleri kurduk. Bu kapsamda Tekirdag'da da alaninda güçlü Türk Tekstil Vakfi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde AR-GE merkezi kurduk. Bu merkezimizde özellikle antiviral, antibakteriyal kumas üretimi konusunda AR-GE çalismalarina odaklaniyoruz. Bu kapsamda AR-GE merkezimizin projesini kabul ettik ve projeye gerekli finansman destegini sagladik."

Basari kazanmada ortak hareket etmenin önemli oldugunavurgu yapan Özer, destekleri nedeniyle TBMM Baskani Mustafa Sentop, Vali Aziz Yildirim'a, milletvekilleri, belediye baskanlari, oda baskanlari, hayirseverlere, sektör temsilcilerine tesekkür etti.

Özer, Tekirdag Milli Egitim Müdürü Ersan Ulusan ve çalisma arkadaslarini da kutladi.

Kaynak: AA