Marmara Ve Karadeniz Bölgelerinin Bazi Kesimlerinde Bugün Saganak Bekleniyor

Istanbul ve Kocaeli'nin güney ilçeleri, Sakarya geneli, Bati Karadeniz, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri saganaktan etkilenecek yerler arasinda bulunuyor.

Sakarya geneli, Istanbul ve Kocaeli'nin güney ilçeleri ile Bati Karadeniz, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yarina kadar yerel olarak saganak ve yer yer gök gürültülü saganak tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde hava parçali ve yer yer çok bulutlu olacak. Sakarya geneli, Istanbul ve Kocaeli'nin güney ilçeleri ile Bati Karadeniz, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olarak saganak ve yer yer gök gürültülü saganak öngörülüyor. Diger yerlerde havanin az bulutlu ve açik geçmesi bekleniyor.

Sicakliklarin iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altinda, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise genellikle kuzey ve kuzeybati yönlerden hafif, ara sira orta, yurdun dogusunda güneybatidan orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bati Karadeniz'de ise firtinamsi rüzgar bekleniyor.
Kaynak: AA