KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Malatya'da Gazilerle Bulustu Açiklamasi

'KKTC, su anda Dogu Akdeniz'de hem kendi hem de Türkiye'nin Dogu Akdeniz'deki sahil seridinin güvenligi için önemlidir'.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Malatya'da Gazilerle Bulustu Açiklamasi
KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, "KKTC, su anda Dogu Akdeniz'de hem kendi hem de Türkiye'nin Dogu Akdeniz'deki sahil seridinin güvenligi için önemlidir." dedi.

Temaslarda bulunmak üzere geldigi Malatya'da Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Subesini ziyaret eden Tatar, KKTC'den Malatya'ya sevgiler getirdigini belirterek basta Kibris gazileri olmak üzere tüm gazi ve sehitleri çok önemsediklerini söyledi.

Kibris Baris Harekati ile adadaki Türklerin bagimsizliga kavustugunu, o günden beri de Kibris'ta barisin hakim oldugunu anlatan Tatar, bu noktada her zaman Türkiye'ye minnettar olduklarini kaydetti.

Ersin Tatar, Kibris gazilerinin her zaman kendilerinin gönlünde taht kurdugunu vurgulayan Tatar söyle konustu:

"Izleyip görüyorsunuz, Dogu Akdeniz enerji ve stratejik açidan önemli. Bu bölgede Türkiye'mizi de ilgilendiren fevkalade önemli stratejik meseleler vardir. Dolayisiyla Türkiye ile KKTC arasinda baglarin güçlendirilmesi, halklarimizin kaynastirilmasi gücümüze güç katarak milli ve ulusal çikarlarimizin korunmasi için siyasi anlayisin gelistirilmesi gerekmektedir. 20 Temmuz'un 47. yil dönümünde sayin Erdogan büyük bir heyetle Kibris'ta olacaktir. O tarih biliyorsunuz ayni zamanda Kurban Bayrami. Dolayisiyla iki bayrami kutlayacagimiz bir tarihe yaklasiyoruz. Su anda buna hazirlaniyoruz."

Harekat olmasaydi Kibris'in büyük olasilikla bir Yunan adasi haline gelecegini belirten Tatar, "1974 harekatiyla bu önlenmistir. Kibris'in iki esit halkindan birisi olan Türk halki, kendi devletini kurabilmistir. KKTC su anda Dogu Akdeniz'de hem kendi hem de Türkiye'nin Dogu Akdeniz'deki sahil seridinin güvenligi için önemlidir. Bu anlamda bizim varligimiz da Türkiye'nin destegine baglidir." diye konustu.

Tatar, gönül birligi ve birlikteligini her zaman daha üst düzeye çikarmak istediklerini de dile getirdi.

Ziyarette Tatar, kendisine hediye edilen Kur’an-i Kerim'in Türkçe mealiyle Türk bayragini öperek teslim aldi.

- Tatar'dan esnaf ziyareti

Elazig'daki programini tamamlayip Malatya'ya gelen Cumhurbaskani Tatar'i, Kömürhan Köprüsü girisindeki uygulama noktasinda Malatya Valisi Aydin Barus, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, 2. Ordu Komutanligi Garnizon Komutani Tümgeneral Selami Arslan ile diger ilgililer karsiladi. Tatar'a burada kayisi ve çiçek takdim edildi.

Kent merkezine gelen Tatar, Atatürk Caddesi'nde beraberindekilerle esnaf ziyareti gerçeklestirdi. Esnafin ilgi gösterdigi Tatar'a bazi vatandaslar, "Türk milleti arkanizda" tezahüratinda bulundu.
Kaynak: AA