Kastamonu'dan Trakya Bölgesine Kurban Sevkiyatlari Basladi

Türkiye’de özellikle büyükbas hayvancilikta önemli bir yere sahip olan Kastamonu’dan, Trakya bölgesine hayvan sevkiyatlari basladi. Sevkiyatlarin baslamasi sebebiyle büyükbas hayvan yetistiriciligin önemli merkezlerinden birisi olan Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde tören düzenlendi.

Kastamonu'dan Trakya Bölgesine Kurban Sevkiyatlari Basladi
Türkiye’de özellikle büyükbas hayvanciligi yetistiriciligin önemli merkezlerinden olan Kastamonu’nun Devrekani ilçesinden yaklasan Kurban Bayrami dolayisiyla hayvan sevkiyatlari basladi.

Sevkiyatin baslamasi nedeniyle Devrekani’de Cumhuriyet Meydaninda tören düzenlendi.



"Her baba yigidin harci degildir"

Devrekani’de 97 isletmenin yaklasan Kurban Bayrami öncesinde Trakya Bölgesine hayvan sevk etmek için müracaatta bulundugunu söyleyen Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, bu kapsamda Devrekani’den toplam bin 798 büyükbas hayvanin Istanbul’un Avrupa yakasi ile Trakya bölgesine sevk edilecegini kaydetti.

Her zaman üreticilerin yaninda olacaklarini belirten Baskan Altikulaç, "Il genelinde kurbanlik sevkiyatlarimizin yarisini ilçemiz karsiliyor. Hatta kan tahlillerini götürdügümüzde bizlere Türkiye’de ilçe bazinda en azla kurban sevkiyatinin Devrekani ilçesinden yillardir yapildigi söyleniyor. Bu bizim için ayri bir anlam kazaniyor. Zorlu bir süreç hayvani beslemek ve büyütmek, akabinde satmak, kurbana götürmek ve sevk etmek. Oralarda sattiktan sonra parayi derleyip toplayip ilçesine sag salim dönmek. Bu her baba yigidin harci degildir. Ama biz bunu ilçe olarak yapiyoruz, Allah’a sükür. Yillardan beri de basariyoruz ve yapiyoruz" dedi.



"Çok zorlu ve mesakkatli yollardan geçildi"

2008 yilindan itibaren Istanbul’a kontrollü bir sekilde büyükbas hayvan sevkiyatlarin yapildigina isaret eden Baskan Altikulaç, “Buralara kolay gelinmedi. Çok zorlu ve mesakkatli yollardan geçildi. Biz, görevimiz ne olursa olsun çalisalim ya da çalismayalim nefesimizin sonuna kadar, ölünceye kadar üreticilerimizin yaninizda her anlamda olacagiz. Kurban Bayraminin bu vesileyle simdiden tüm Islam alemine mübarek olmasini temenni ediyorum" diye konustu.



"Bin 798 büyükbas kurbanligi kademeli olarak sevk edecegiz"

Devrekani Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Özcan Gazioglu ise hayvan nakillerini hizli bir sekilde yapip, kimseyi magdur etmemek için gerekli tedbirleri aldiklarini belirterek, "Kurumumuza basvuruda bulunan 97 isletmecimizin, sevk öncesi hayvanlarini saglik kontrolünden geçirdik, gerekli pasaport ve belgelerini inceledik. 5 Temmuz Pazartesi günü itibari ile basladigimiz kurban sevkiyatinda, toplamda bin 798 büyükbas kurbanligi kademeli olarak Avrupa yakasi dahil Istanbul’a sevk etmeyi planliyoruz" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Devrekani Kaymakami Yücel Erdem, Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, Devrekani Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Özcan Gazioglu, sevk edilecek kurban hayvanlari yapilan duanin ardindan Istanbul’a ugurladi
Kaynak: İHA