Istanbul'a Kurbanlik Hayvanlarin Girisi Basladi

Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla kurbanliklar Istanbul’a getirilmeye baslandi. Kentteki denetim noktalarinda araçlar durdurularak hayvanlarin kulak küpeleri ve pasaportlari kontrol ediliyor. Kaçan girmeye çalisan 60 tir ise tespit edilerek yakalandi.

Istanbul'a Kurbanlik Hayvanlarin Girisi Basladi
5 Temmuz itibariyla kente getirilmesine izin verilen kurbanlik hayvanlar, Anadolu yakasinda Kuzey Marmara Otoyolu Mecidiye Kavsagi denetim noktasinda Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince denetleniyor.

Denetimlerde farkli illerden Istanbul’a kurbanlik tasiyan araçlar durdurularak hayvanlarin kulak küpeleri ve pasaportlari kontrol ediliyor.

Avrupa yakasina götürülecek kurbanliklar için Trakya’ya geçis sertifikasi, Anadolu yakasinda satilacak olanlar içinse veteriner saglik raporunun bulunmasi gerekiyor.

Kaçak 60 Tir yakalandi

Kurban Bayrami’nin son gününe kadar sürecek denetimlerde, evrakinda eksiklik bulunan hayvan sahiplerine ve kurbanliklari tasiyan aracin soförüne idari para cezasi uygulanirken yurda kaçak girmeye çalisan 60 tir ise yakalanarak Tuzla’daki canli hayvan pazarina yönlendirildi.

Kurban Bayramina hazir olduklarini belirten Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “ Bütün önlemlerimizi almis bulunmaktayiz. Istanbula 5 Temmuz itibariyle suanda yanas yavas girisler basladi.

Girislerde yol kontrollerinde hayvanlarin veteriner saglik raporu var mi ? Bizim bakanlik sistemimize kayitli mi ? diye bakarak hayvanlarin genel saglik kontrollerini yapiyoruz. Suana kadar. 7 gün 24 saat esasina göre Trakya’ya geçisleri de kontrol ediyoruz. Denetimleri yogunlastirdi suana kadar da 60 tir civarinda kaçak giris yakaladik. Onlari da Tuzla Hayvan Borsasina alip gerekli arastirmalar yapildiktan sonra gerekli yerlerde satisina izin veriyoruz” diye konustu
Kaynak: İHA