Ilmi Etüdler Derneginin Düzenledigi ILEM Summer School'un 7'Ncisi Basladi

Ilmi Etüdler Dernegi (ILEM) yürütücülügünde düzenlenen International ILEM Summer School'un (IISS) yedincisi çevrimiçi ortamda basladi.

IISS Düzenleme Kurulu Baskani Dr. Ahmet Köroglu, yaptigi açiklamada, bu yil IISS'ye Hindistan'dan Rusya'ya, Italya'dan Latin Amerika ülkelerine kadar yaklasik 20 ülkeden 45 akademisyenin katilacagini belirtti.

Bu yila özel tüm programin Zoom Webinar altyapisiyla takip edilebilecegine deginen Köroglu, "Biz bu program araciligiyla Islam dünyasinda ortak çalismalar yapan kurumlarin ve genç ilim insanlarinin tanismasini ve fikir paylasiminda bulunmasini amaçliyoruz." dedi.

Programin ana temasinin "Modern Dünyada Müslüman Kimligi" olacagini vurgulayan Köroglu, 5 gün boyunca konunun farkli kültürlerden çesitli bakis açilariyla ele alinmasinin zenginlik olusturacaginin altini çizdi.

Bugün baslayan program kapsaminda Imtiyaz Yusuf, Basma Abdelgafar ve Dalia Fahmy, "Müslüman Kimligi" üzerine genis kapsamli dersler verecek.

Azyumardi Azra, Fikret Karcic ve Nassef Manabilang Adiong ise IISS Talks'a konuk olacak. Farkli cografyalardan örneklerin sunulacagi konusmalarda Müslüman kimliginin yansimalari sorgulanacak. Benzer sekilde programda yer alan 7 atölyede katilimcilar tarafindan sunulacak 28 bildiriyle kimlik meselesi tartisilacak.

Dinleyicilerin sorulari, elestirileri ve degerlendirmeleri esliginde son bulacak atölyelerin moderatörlügünü Latif Karagöz, Irfanullah Farooqi, Alev Erkilet, Ahmet Köroglu, Necati Anaz, Nia Deliana ve Baptiste Brodard yapacak.

IISS 7, ILEM'in yürütücülügünde YTB, Istanbul Üniversitesi, International League of Academicians (ILM) ve Islamic Cooperation Youth Forum'un (ICYF) destekleriyle gerçeklesiyor. Program hakkindaki detaylara iiss.ilem.org.tr adresinden ulasilabilir.

Kaynak: AA