Ilkokul Ve Ortaokula Baslayacak Ögrencilerin E-Kayit Islemleri Tamamlandi

Mecburi ilkögretim çagina gelen 1 milyon 536 bin 413 ögrencinin 1. sinifa, 1 milyon 308 bin 352 ögrencinin de 5. sinifa kayit islemleri eOkul sistemi üzerinden MERNIS adres bilgileri esas alinarak yapildi Veliler, çocuklarinin yerlestirildigi okulu, eOkul ve eDevlet sistemi üzerinden ögrenebilecek

Milli Egitim Bakanligi, 2021-2022 egitim-ögretim yilinda ilkokul birinci sinif ve ortaokul besinci sinifa baslayacak ögrencilerin okul kayitlarinin, MERNIS adres bilgileri esas alinarak herhangi bir basvuru olmaksizin e-okul sistemi üzerinden yapildigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, 2021-2022 egitim ögretim yilinda ilk ve ortaokula baslayacak ögrencilerin adrese dayali kayitlarinin Bilgi Islem Genel Müdürlügünce yapildigi belirtildi.

Mecburi ilkögretim çagina gelen 1 milyon 536 bin 413 ögrencinin 1. sinifa, 1 milyon 308 bin 352 ögrencinin de 5. sinifa olmak üzere toplam 2 milyon 844 bin 765 ögrencinin e-Kayit isleminin tamamlandigi kaydedilen açiklamada, birinci sinif kayitlarin herhangi bir basvuru olmaksizin MERNIS adres bilgileri esas alinarak yapildigi belirtildi.

Açiklamada sunlar kaydedildi:

"5. sinifa yerlestirilen ögrenciler için velilere 'ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul' tercih hakki sunuldu. Ortaokul tercihi yapan ögrenciler, adreslerine uygun okullara yerlestirildi. e-Kayit sonuç ekranlarinda imam hatip ortaokulu ve özel okula kayit olmak isteyen velilerin istedikleri okullara basvurmalari gerektigi hakkinda bilgi verildi. Milli Egitim Bakanligi bilisim sistemlerinin e-Devlet (turkiye.gov.tr) kapisina entegre edilmesi kapsaminda bu yil ilk defa e-Kayit sonuçlari e-Devlet kapisi üzerinden de yayimlanacak."

Açiklamada, velilerin, e-Devlet kapisi sisteminden Ilkögretim Okullari Adrese Göre Kayit Okulu Sorgulama hizmet basligindan, çocuklarinin yerlestirildigi okulu ögrenebilecegi de kaydedildi.
Kaynak: AA