Hazar Denizi'nde Patlamanin Meydana Geldigi Çamur Volkani Görüntülendi

Hazar Denizi’nde Azerbaycan açiklarinda dün patlamanin meydana geldigi Çamur Volkani görüntülendi.

Hazar Denizi'nde Patlamanin Meydana Geldigi Çamur Volkani Görüntülendi
Hazar Denizi’nde Azerbaycan açiklarinda siddetli bir patlamanin meydana gelmis, açiklama yapan Azerbaycan Devlet Petrol Sirketi (SOCAR), Hazar Denizi’ndeki söz konusu patlamanin Ümid dogalgaz sahasindan 10-12 kilometre uzaklikta gerçeklestigini belirterek, ”SOCAR’in dogrudan kontrolü altindaki açik deniz platformlari ve endüstriyel tesislerde herhangi bir kaza yasanmadi ve çalismalar normal seyrinde devam ediyor” ifadelerine yer vermisti. Azerbaycan Olaganüstü Haller Bakanligi, dün Hazar Denizinde patlayan Çamur Volkaninin kraterinden görüntüler paylasti.

Hazar Denizi’ndeki yanginin görüntülerinin dün aksam saatlerinde sosyal medyada ve internet sitelerinde paylasilmasi üzerine Olaganüstü Haller Bakanligi tarafindan arastirmalar baslatildigi belirtildi. Bakanlik tarafindan yapilan açiklamada, ”Incelemeler sonucu deniz petrol ve gaz üretimi, diger endüstriyel ve ulasim altyapi tesislerinde herhangi zararin olusmadigi belirlendi. Bu sabah erken saatlerde, Bakanlik’a ait bir helikopterin katilimiyla Hazar Denizi’nde kesif uçuslari basladi.

Uçus sirasinda, ilk incelemeler sonucunda, denizin Salyan bölgesi istikametinde kiyidan yaklasik 30 kilometre uzaklikta bulunan Tasli Adasi’nda çamur volkani patladi. Su anda, yanardagin kraterinde nispeten küçük bir alev gözlemleniyor. Volkan, açik deniz petrol ve gaz altyapisi ve diger tesislerin yani sira insan yasami için bir tehdit olusturmuyor" denildi.
Kaynak: İHA