Erzurum'da Orman Mühendisleri Ve Orman Muhafaza Memurlarina Egitim Semineri

Orman Genel Müdürlügü Dis Iliskiler Egitim ve Arastirma Daire Baskanligi tarafindan egitim semineri düzenlendi.

Erzurum'da Orman Mühendisleri Ve Orman Muhafaza Memurlarina Egitim Semineri
Erzurum Orman Bölge Müdürlügü bünyesinde gerçeklestirilen seminerde, orman zararlari ile mücadele, orman yanginlari ile mücadele, odun disi ürün ve hizmetler, OR-KÖY, planlama, Silvikültür ve isletme pazarlama konularinda egitim veriliyor.

Erzurum Hizmet Içi Egitim Enstitüsü Toplanti salonlarinda düzenlenen seminere, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Kars, Agri ve Igdir illerinden 46 orman mühendisi, 49 orman muhafaza memuru olmak üzere toplam 95 kisi katiliyor.

Seminerlerde planlama, Silvikültür (orman gençlestirmesi ve bakim çalismalari), isletme pazarlama, orman zararlilari ile mücadele, odun disi orman ürünleri, OR-KÖY desteklemelerine dair teorik bilgiler ve bu bilgileri arazide teorik olarak uygulanmasi konularinda bilgilendirme yapilacak.

Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay seminer hakkinda yaptigi açiklamada, “Orman Genel Müdürlügü Dis Iliskiler Daire Baskanligi tarafindan organize edilen personellerimize yönelik hizmet içi egitim semineri dolayisiyla 6 ilden gelen kursiyerlerle birlikte seminerlere katiliyoruz. 2019-2020 yillarinda bünyemize yeni katilan personellere yönelik egitimler veriyoruz. 6 gün sürecek egitimlerde 3 gün toplanti salonlarinda seminerler verilecek diger 3 gün ise arazide seminerler verilecek. Kursiyerlere çesitli alanlarda seminerler verilecek. Seminerleri Orman Genel Müdürlügü’nden gelen egitmenler tarafindan kursiyerler bilgilendirilecek” diye konustu.

Kaynak: İHA