Ayse Nazli'nin Katilinden Kan Donduran Ifade

Izmir’de 20 yasindaki Ayse Nazli Kinaci’yi öldürdügü suçlamasiyla yargilanan Taylan Özgür Imal, mahkemede verdigi ifadede genç kizi 6-7 dakika boyunca bogazini sikarak öldürdügünü söyledi.

Menderes ilçesinde 20 yasindaki Ayse Nazli Kinaci’nin cesedinin ormanlik alanda battaniyeye sarili sekilde bulunmasina iliskin hakkinda “Nitelikli kasten öldürme”, “Nitelikli cinsel saldiri”, “Nitelikli kisiyi hürriyetinden yoksun kilma” suçlarindan iddianame hazirlanan sanigin yargilanmasina baslandi.

Izmir 23. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu sanik Taylan Özgür Imal cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Maktulün annesi Hanife Ates ve babasi Altan Kinaci ile taraf avukatlari mahkeme salonunda hazir bulundu.

Mahkeme baskani tarafindan söz verilen Hanife Ates, “Kizimi öldüren katilin en agir sekilde cezalandirilmasini talep ediyorum” dedi.

Baba Altan Kinaci ise kizinin 12 Subat’ta evden ayrildigini ve kendisinden bir daha haber alamadiklarini belirterek, “Kizim evden ayrildiktan sonra Özlem isimli bir arkadasinin yanina gitmis. Burada tartisma çikmis. Evden çikmis. Disarida Taylan Özgür Imal ile tanismis. Kizim son olarak Taylan Özgür Imal’in telefonundan arkadasi Özlem’e ‘Beni gel al, korkuyorum’ seklinde mesaj atmis. Bunun üzerine, Taylan Özgür Imal’i aradim. ‘Benim kizim senin numaradan arkadasina mesaj atmis’ dedim. ‘Ben kendisini parkta gördüm. Bir derdi var mi diye sordum. O sirada benim telefonumu kullandi’ dedi.

Ben de ‘Allah razi olsun’ dedim. Ertesi gün Ürkmez Mahallesine gittik. Taylan Özgür Imal’i aradim ve oturduklari parkta görüstük. Bana, ‘Abi ben biraz yaninda oturdum sonra arkadasim gelecek diye ayrildim’ dedi.

‘Birlikte karakola gidelim, orada da anlat’ dedim. Birlikte karakola gittik. Ayni ifadeleri orada da kullandi. Hiç renk vermedi. Kendisinden sikayetçiyim” diye konustu.



“6-7 dakika boyunca bogazini siktim”

Suçunu itiraf eden Taylan Özgür Imal ise Ayse Nazli Kinaci’ya ilk önce yardim amaçli yaklastigini söyledi.

Beraber baraj mevkisine gittiklerini, bir süre sonra Kinaci’nin arkadasinin yanina gitmek istedigini anlatan Taylan Özgür Imal, “Ben de ‘Seni götürmem’ dedim. Bu sebeple aramizda tartisma çikti. O sirada kendimden geçmisim, Ayse’nin bogazina sarildim. 6-7 dakika boyunca bogazini siktim. Sonra pisman oldum. Suni teneffüs yaptim, su vermeye çalistim ama Ayse ölmüstü. Arabadaki battaniyeye sardim ve ormanlik alana attim” ifadesini kullandi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek taniklarin dinlenmesi için durusmayi erteledi.

Olay

Izmir’in Konak ilçesindeki evinden 12 Subat’ta ayrilan ve ailesinin kayip ihbarinda bulundugu Ayse Nazli Kinaci’nin cesedi, 20 Subat’ta Menderes ilçesindeki ormanlik alanda battaniyeye sarili halde bulunmustu. Arastirmada Kinaci’nin Taylan Özgür Imal’in aracina bindigi belirlenmisti. Seferihisar’da gözaltina alinan Taylan Özgür Imal’in ilk ifadesinde çikan tartisma sirasinda genç kadini öldürdügünü söylemis, sevk edildigi adliyede tutuklanmisti.
Kaynak: İHA