Ayni Evde Yasayan Afganistan Uyruklar Arasinda Çikan Kavgada 2 Kisi Öldü

Fatih’te 5 katli bir binanin bodrum katinda yasayan Afganistan uyruklu kisiler arasinda çikan biçakli kavgada 2 kisi hayatini kaybetti. Kanlar içerisinde yerde yatan kisiye çevredekilerin yardim ettigi anlar kameraya yansidi.

Ayni Evde Yasayan Afganistan Uyruklar Arasinda Çikan Kavgada 2 Kisi Öldü
Olay, Cumartesi günü Seyit Ömer Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, 5 katli bir binanin bodrum katinda kalan Afganistan uyruklu kisiler arasinda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayi tartisma yasandi. Tartismanin kisa sürede biçakli kavgaya dönüsmesiyle evde iki grup arasinda uzun süren bir arbede yasandi. Yasanan olayda 2 kisi aldigi biçak darbeleriyle agir yaralandi. Olayin süphelisi ise, olay yerinden kosarak uzaklasti. Agir yaralananlar biri evden çikarak sokak ortasinda kanlar içerisinde yere yigildi. Çevredekiler agir yarali kisiye yardima kosarak hayatta tutmaya çalissa da basarili olamadi. O anlar vatandaslar tarafindan cep telefonu kameralariyla kaydedildi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Saglik ekipleri olayda agir yaralanan 2 kisinin hayatini kaybettigini belirledi. Olay yerinde incelemelerini gerçeklestiren polis ekipleri süphelileri yakalamak için çalisma baslatti.

Olay yerinde olan Solmaz Göze: “Cama çikmistim bir anda çocugu karsimda gördüm. Kan revan içindeydi. Ne oldugumu sasirdim. Düstü tekrar kalkti, tekrar düstü. Ben bagirmaya basladim çocugu görünce havlu verdim çünkü bayagi kan fiskiriyordu. Üstünden kani bastirmaya çalistilar ama yine de bayagi kan kaybetmisti Daha sonra polis geldi bir kaç kisi kaçti biz görmedik onlari. Bir ölü evden çikarildi digeri de burada kapinin önünde ölmüstü” seklinde konustu.



Olay aninda sokakta olan esnaf Harun Özçelik: “Tahmini saat gece 03:00 civariydi burada asagida oturan Afganistanli komsularimiz yemek yerken muhtemelen tartisma sonucu birbirlerine girmisler iki kisi vefat etti bir tane yarali vardi. Olayin tam detayini bilmiyoruz. Birisi disariya çikti ona kalp masaji yaptilar. Daha sonra evde olan diger arkadaslari kaçip gidiyorlar. Bir saat önce gelip bizden alisveris yaptilar ama yiyemeden vefat ettiler” dedi.

(Veysel Ensar Gökcegözog - Ismet Aktas/IHA)
Kaynak: İHA