ASÜ'de Ögrenciler Destekleme Hakkinda Bilgilendirildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, ögrencilerin hem mesleki hem de gündelik hayata dair projeleri yönetebilecek donanimda bireyler olmalari konusunda farkli uygulamalari hayata geçirdiklerini söyledi.

ASÜ'de Ögrenciler Destekleme Hakkinda Bilgilendirildi
Çevrim içi düzenlenen “TÜBITAK Ögrenci Projeleri Destekleme Tanitim Programi” açilisinda konusan ASÜ Rektörü, Eylül’de yeni bir dönemin baslayacagini belirtti.

Uzunca bir süredir çevrim içi ortamlarda iletisim kurmaya çalistiklarina deginen Rektör Sahin, “Asilama süreci yogun sekilde devam ediyor. Herhangi bir aksaklik olmazsa Eylül’de normal egitime geçmis olmayi ümit ediyoruz. Bu konuya dair hazirliklarimiz sürüyor ve her adimi titizlikle gözden geçiriyoruz” dedi.

Ögrencilerin üç açidan yetkin bireyler olmalarini önemli bulduklarini kaydeden Prof. Sahin, söyle devam etti: “Birincisi, akli melekelerini gelistirerek egitim aldiklari bölüm veya programin yeterliliklerine erissinler; ikincisi, istedikleri bir spor daliyla ilgilenerek bedensel açidan zinde olsunlar; üçüncüsü, ruhi açidan kendilerine incelik katacak kültür sanat etkinliklerine alaka göstersinler. Özetleyecek olursak; ögrencilerimizin mesleginde yetkin, ayni zamanda fiziki bakimdan güçlü ve zinde, bunlarla birlikte ruhi bakimdan da incelik sahibi bireyler olmalarini önemsiyoruz” dedi.

ASÜ’de bu hususlarin her birisine dair kapsamli çalismalar yaptiklarini ve farkli uygulamalari hayata geçirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Sahin, “Bunlardan birisi de Üniversite Seçmeli Dersler havuzunda yer alan ‘Proje’ dersi. Bu ders sadece sektörel projeleri degil, bireylerin günlük hayatta yapmak durumunda olacaklari planlamalar hakkinda bilgi ve beceri sahibi olmalarini da kapsamaktadir. Hayatin her alaninda bir plana, bir projeyi yönetme becerisine sahip olmayi kiymetli buluyoruz” diye konustu.

Yapilan açilis konusmasinin ardindan ASÜ Spor ve Saglik Alaninda Ihtisaslasma Koordinatörlügü Ögretim Görevlisi Okan Kamis ve Aysenur Kahve, “Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi” ve “Üniversite Ögrencileri Sanayiye Yönelik Arastirma Projeleri Destekleme Programi” konularinda bilgiler verdi.
Kaynak: İHA