Amasya Valisi Masatli'dan Gençlere Asi Çagrisi Açiklamasi

'Asilamada yakaladigimiz basariyi sürdürebilmek için tüm halkimizdan, özellikle de gençlerimizden son bir gayret bekliyoruz'.

Amasya Valisi Mustafa Masatli, gençlere asi çagrisinda bulunarak, "Asilamada yakaladigimiz basariyi sürdürebilmek için tüm halkimizdan, özellikle de gençlerimizden son bir gayret bekliyoruz." dedi.

Valilikte düzenlenen Salgin Degerlendirme Toplantisi'nda konusan Vali Masatli, Türkiye'de nüfusa göre en yüksek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilama oranina sahip yedinci il olan Amasya'da, vakalarda azalis egiliminin devam ettigini söyledi.

Karadeniz, Iç Anadolu ve Dogu Anadolu illeri arasinda yüzde 69'luk oranla asilamada basi çektiklerini aktaran Masatli, sunlari kaydetti:

"Hedefimiz bu basariyi devam ettirerek, Türkiye asi haritasinda 'mavi iller' arasina girmektir. Ilimizde asilamaya erisim son derece kolaydir. 18 yas üstü tüm vatandaslarimiz saglik kuruluslari basta olmak üzere, Amasya Park AVM, Havalimani, Otogar, Yavuz Selim Meydani ve Sehzadeler Gezi yolunda asilarini aninda yaptirabilmektedir. Ayrica sanayi ve tarim sektöründe toplu olarak çalisilan yerlerde de asi hizmetini yerinde vermekteyiz. Aktif vakalarin yas ortalamalarina baktigimizda en çok vakanin 20-40 yas arasinda tespit edildigini görmekteyiz. Bu da asilamanin önemini gözler önüne sermektedir. Gençlerimizin bu noktada asilamaya daha duyarli davranmasi toplum sagligi açisindan son derece önemlidir."

Il Saglik Müdürlügü tarafindan kentin birçok noktasinda mobil asilama merkezi olusturuldugunu ifade eden Masatli, bugün itibariyla asilamada yüzde 70,04’lük bir oran yakaladiklarini belirterek, "Gençlerimizin de konuya biraz daha hassasiyet göstermesiyle hedefledigimiz rakamlara ulasmamiz yakindir. Tüm hemsehrilerimizi güzel günlerimize dönebilmek için asilarini yaptirmaya davet ediyorum. Asilamada yakaladigimiz basariyi sürdürebilmek için tüm halkimizdan, özellikle de gençlerimizden son bir gayret bekliyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA