Almanya'da DITIB'in Düzenledigi Bilgi Yarismasinda Dereceye Giren Ögrencilere Ödülleri Verildi

Almanya'da Diyanet Isleri Türk Islam Birligince (DITIB) düzenlenen "Temel dini bilgiler ve genel kültür" bilgi yarismasinda dereceye girenler ödüllendirildi.

Çevrim içi düzenlenen ve 50 dernekten yaklasik 1500 ögrencinin katildigi yarismada dereceye girenler Köln'deki DITIB Genel Merkezi'nde düzenlenen törende ödüllerini aldi.

Köln DITIB Dini Danisma Kurulu Baskani Muharrem Kuzey yaptigi konusmada, egitimin önemine dikkati çekerek, "Çocuklarimiza ve gençlerimize yaptigimiz her yatirim gelecege yapilmis iyi bir yatirim, atilmis güçlü bir adimdir." dedi.

2020-2021 egitim dönemini degerlendiren Kuzey, "Pandemi döneminin baslangicindan bu yana çevrim içi egitime geçtik ve hamdolsun güzel geri dönüsümler de aldik. Çogunlukla online olarak geçirdigimiz 2020-2021 egitim dönemini online yarisma ile de tamamladik ve güzel bir sekilde noktaladik. Ancak yüz yüze egitimin yeri bir baska. Bu nedenle eylül ayindan itibaren insallah tüm camilerimizde çocuk civiltilari esliginde yüz yüze egitime baslamak istiyoruz." ifadesini kullandi.

Insa edilen binalarin ve mabetlerin çocuklarla, gençlerle ve cemaatle anlam kazanacagina isaret eden Kuzey, kaliteli bir egitim için üçlü saç ayagi olarak tabir ettikleri din görevlisi, veli ve dernek yönetiminin çok önemli oldugunu söyledi.

Temel dini bilgiler ve genel kültür alaninda dereceye giren 7-9, 10-12 ve 13-15 yas gruplarinda dereceye giren ögrencilere ödül ve basari belgeleri takdim edildi.

Törende, DITIB Eyalet Bölge Birligi Baskani Adem Onur, ögrenci velileri, din görevlileri ve dernek yöneticileri de hazir bulundu.

Kaynak: AA